VELO boekt ruime overwinning op SV Nootdorp

Na de vele regen heeft nu Koning Winter zijn eerste intrede gedaan. De trouwe supporters trotseerden de kou en zagen dat VELO na een 1-0 ruststand met een ruime en verdiende 4-0 overwinning de drie punten kon bijschrijven. 

De start zag er nog veelbelovend uit voor de Nootdorpers met een eerste doelpoging van Joey van Maaren, uit een voorzet van Koen van der Gaag, naast het doel en enkele corners van Jop Verhagen. Van lieverlee nam VELO, met verdediger Ryan Korsuize in de basis, steeds meer het heft in handen met helaas een vroegtijdig einde voor Joey Kouters die zich in de 23e minuut met een blessure moest laten vervangen door Vince van Egmond. In de 29e minuut werd het betere spel van VELO al beloond met het eerste doelpunt. De diep gestuurde Rens de Vries stelde met een afgemeten voorzet Emiel Rours in staat om vrij voor doel de score te openen, 1-0. VELO bleef daarna het spel dicteren met meerdere doelkansen van o.a. Abdelhak Bojaada, Rens de Vries, Abel Dries en Emiel Rours waarbij Nootdorp-doelman Yannic Augustinus met fraaie reddingen zijn team nog voor een grotere achterstand heeft weten te behoeden. Op slag van rust nog een doelpoging van Nootdorp via een kopbal van Peter LoMonaco die simpel werd gepakt door VELO-doelnan Deniz Pamuk.

In de 2e helft nam VELO direct weer het initiatief. In de 50e minuut een doelkans voor de opgekomen Mart Dubbeld maar zijn inzet was te zacht om Nootdorp-doelman Augustinus te verrassen. Enkele minuten later wel een verdubbeling van de score. Een overtreding binnen de 16 meter op Vince van Egmond werd door scheidsrechter Meeuwenoord bestraft met een strafschop die werd ingeschoten door Irshan Jagbandhan, 2-0. VELO wilde doordrukken om de wedstrijd helemaal op slot te gooien. Een lob van Rens de Vries over Nootdorp-doelman Augustinus was te zacht en werd toch gepakt door de doelman, een schot van Abdelhak Bojaada spatte uiteen op de lat en de rebound van Vince van Egmond werd gepakt door de doelman. In de 63e minuut werd het overwicht van VELO wel weer beloond. Een voorzet van Vince van Egmond werd nog niet afgerond door Mart Dubbeld waarna Emiel Rours als volgende station in de draai wel het net wist te vinden, 3-0. Nootdorp was al min of meer verslagen maar moest nog een 4e doelpunt incasseren. Op aangeven van Storm Verheijen kwam een voorzet van Vince van Egmond via Emiel Rours voor de voeten van Irshan Jagbandhan die de bal in de uiterste hoek kon schuiven, 4-0. 

Trainer Kevin van der Geest liet Mike Das, Erik Letsch en Sietse Fidom ook nog speelminuten maken als vervangers van Irshan Jagbandhan, Emiel Rours en Abdelhak Bojaada. De gasten waren nog een keer dichtbij een doelpunt maar de vrije trap van Jop Verhagen belandde op de paal. Ook VELO, met Ryan Korsuize als Man of the Match, was met een inzet van Rens de Vries nog kansrijk maar doelman Yannic Augustinus vond vier doelpunten tegen wel genoeg.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Meeuwenoord, prima wedstrijd, kon VELO verdiend de drie punten noteren en weer enkele plaatsen stijgen op de ranglijst. Nootdorp kon de ruime zege van vorige week geen vervolg geven, speelde zeer ondermaats en blijft daardoor hekkensluiter.

As. zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop en wel thuis tegen LFC uit Leiden. VELO zal weer gaan voor de overwinning om met een goed gevoel de winterstop in te gaan. 

Redactie: Louis de Letter
Foto’s: Theo Verbraeken

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten