VCS nipt onderuit tegen koploper PGS Vogel

De middag begon nog wel met een feestelijke opkomst van de teams, waarna rood-witte ballonnen werden losgelaten. Deze keer een dame als scheidsrechter. Vanaf de start zat er veel spanning op de wedstrijd en dat was voor het spel niet gunstig.

VCS kreeg in eerste instantie geen controle over de wedstrijd, ook al kwamen er geen uitgespeelde kansen voor PGS/Vogel. Het spelbeeld ging vervolgens vrijwel gelijk op. Bij de eerste echte grote mogelijkheid van VCS (knappe opbouw over rechts) redde de doelman van PGS Vogel, maar de hoekschop die daarop had moeten volgen, kreeg de thuisploeg niet (het zou buitenspel zijn geweest). De laatste minuten voor rust gebeurde er van alles; eerst de 0-1, na dekkingsfouten. En na een goede opbouw van VCS geen 1-1, door een redding van de doelman.

In de tweede helft, net als voor rust, waren er vrij veel onderbrekingen. Na 18 minuten kreeg PGS Vogel een vrije trap van ongeveer 21 meter afstand van het doel. PGS Vogel maakte daar uitstekend gebruik van: 0-2. Op karakter en nog meer druk van VCS zijde, viel de schitterende 1-2; half-hoog over links uit een moeilijke hoek. Er was nog voldoende tijd om één of drie punten te pakken, plus een mogelijke tweede positie op de ranglijst. Echter in de laatste tien minuten volgden er nog twee reddingsacties op kopballen, door “De vogel-doelman”, en nog eens na een vrije trap.

Dus “een zure middag” en geen “loon naar werken” voor VCS. De drie punten gingen naar koploper PGS Vogel.

Redactie: Paul Meijer
Foto’s: Esther Loch