Tweede verslag ODB – Loosduinen | ODB eindelijk veilig

De een na laatste finale in deze competitie  was thuis tegen Loosduinen. Daar  waar we in de uitwedstrijd nog een smadelijke nederlaag van 5-2 moesten incasseren. Vooraf was het duidelijk ook gezien het programma van onze concurrenten. Er telde maar een ding en dat was winnen en je veilig spelen. Patrick Demmers kon beschikken over een bijna complete fitte  selectie. ODB met een complete selectie zal voor iedere tegenstander op dit niveau een lastige bespeelbare tegenstander zijn. In ons debuutjaar als 1 zaterdagvereniging wisten vooraf al dat dit een moeizaam jaar zal worden. Voor Patrick en Johan lag de moeilijke taak  om een eenheid van toch twee verschillende culturen samen te smelten. Gezien de wat ongelukkige nederlagen en remises in het begin van het seizoen. Moest er in de laatste periode alles uit de kast worden gehaald om niet in deze versterkte promotie/degradatie regeling te komen. ODB begon sterk aan de wedstrijd en kwam vrij snel op 1-0 door Desley Zwiers. Kort daarna kreeg Dennis de uitgelezen mogelijkheid om de 2-0 aan te tekenen, maar helaas raakte hij de bal net even  verkeerd. Loosduinen kwam uit het niets  terug in de wedstrijd en maakte er 1-1 van. Na goed doorzetten aan de rechterkant  van Jordy Mulder, legde hij de bal panklaar neer voor Desley Zwiers, en  nog voor rust herstelde hij de stand in het voordeel van ODB 2-1.

In de tweede helft daalde het niveau en  beide teams kwamen niet meer tot scoren. De correct leidende scheidsrechter vond het na 45 minuten wel goed zo en maakte een einde aan deze wedstrijd. ODB passeerde Loosduinen nog wel op de ranglijst maar daar maalde niemand meer om. Volgend seizoen hopelijk weer zo mooie afdeling met tegenstanders op loopafstand. Of komt er nog een verrassing met een toetje in de nacompetitie ??. Niemand die daar rekening mee houdt maar in een seizoen met het verloop  als dit is alles mogelijk. Volgende wedstijd uit tegen Vredenburch dan zal alles duidelijk worden hoe deze competitie tot een einde komt.

Redactie en foto’s: Hannes de Pauw