Twee penalty’s helpen Sv Loosduinen langs Sv Houtwijk

Houtwijk keeper Jeroen Everitz houdt zijn team op de been tegen Loosduinen

Houtwijk ging als koploper naar Loosduinen en topscorer Robbie Boere is er bij. In het Houtwijk doel staat het jonge talent Jeroen Everitz. Loosduinen heeft wel het thuisvoordeel en met spits Bart Ruwaard en keeper Pieter Blanken spelen er twee voormalig Houtwijk spelers. Wij werden zo wel voor de wedstrijd en na afloop perfect ontvangen door de gastvrouw van SV Loosduinen.

Wedstrijd verloop
Na een korte periode van aftasten was het Loosduinen die de eerste corner mocht nemen. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Houtwijk waar de mannen van Jan Kloor niet goed vat konden krijgen op diverse behendige spelers van Loosduinen. In vrij korte tijd werden er diverse schoten kopballen uit corners richting het doel van Houtwijk afgevuurd waarbij met name Tom Vrieling en Bart Ruwaard vaak betrokken maken. Telkens weer vonden zij keeper Everitz op hun weg die uitstekend keepte zaterdagmiddag. Met zijn katachtige reflexen voorkwam hij in de eerste 25 minuten van de wedstrijd zeker 3 Loosduinse treffers. Loosduinen maakte wel een goal, maar die werd wegens buitenspel afgekeurd.

Loosduinen had een behoorlijk overwicht, was meer aan de bal en het was een wonder Loosduinen voor rust niet scoorde. Het was een echte derby waar af en toe wat rumoer was door te stevig spel van beide ploegen. De voorhoede van Houtwijk kwam nauwelijks in de buurt van Loosduinen doelman Pieter Blanken behoudens vlak voor rust. Ook hier ging de belangrijke voetbalwet op, als je verzuimt te scoren doet de tegenastander het. Houtwijk maakte volkomen tegen de verhouding in de 0-1. De laatste corner voor rust kwam voor de voeten van Danny van Kesteren, hij hakte de bal in het doel. Volledig tegen de verhouding in gingen beide ploegen rusten met een 0-1 stand. Loosduinen claimde buitenspel maar de scheidsrechter gaf geen gehoor aan de protesten en de opgestoken vlag van assistent – scheidsrechter Theo Plas. De KNVB – scheidsrechter Omar Yildiz ging wel even op consult bij zijn assistent maar besliste na dat gesprek dat het een doelpunt voor Houtwijk was.

Tweede helft
Na rust werd het een open wedstrijd. Houtwijk gesterkt door de 0-1 kroop meer uit de schulp en kwam meer in de buurt van het doel van Loosduinen. Loosduinen zocht naar openingen om de gelijkmaker te forceren. Keeper Blanken wist een gevaarlijke kopbal van Houtwijk te pakken en hervatte zeer snel het spel, de spits van Loosduinen werd gevloerd binnen de 16 meter en een penalty was het gevolg. Deze penalty werd door Damian van der Horst feilloos benut, 1–1. Houtwijk probeerde zich in de wedstrijd te houden maar Loosduinen was los, uit een van de aanvallen was het Kris Flinterman die de bal in het doel achter Everitz schoot, 2–1 voor de thuisploeg.

Slotfase:
Het Loosduinen feestje kreeg een extra tintje in de vorm van een tweede penalty, de eerste ging er al loeihard en ook de tweede penalty van Damian van der Horst ging er feilloos in. 3–1 en de wedstrijd was gespeeld. Loosduinen heeft meer in huis dan Houtwijk deze zaterdag middag.

KNVB- scheidsrechter Omar Yildiz deed het uitstekend, kreeg nog wel eens van beide kanten commentaar op zijn leiding maar hij hield dit pittige duel prima in de hand. Hij toonde achtmaal geel en eenmaal rood n.a.v. 2x geel voor Loosduinen spits Tom Vrieling. En de team manager van Houtwijk , stond op het DWF niet genoteerd als selectie speler bij Houtwijk. Als je dan toch binnen de lijnen komt, zonder toestemming van de KNVB arbiter ontving Lennard Nijp een directe rode kaart.

Zaterdag 7 oktober aanvang : 14.30.uur BMT – Houtwijk en 14.30 uur GSC Esdo – SV Loosduinen

Redactie en foto`s: Peter Grootscholten

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten