Trainster Laakkwartier MO11 naar WK in Qatar

De trainster van Meiden O11 van HVV Laakkwartier, Maricarmen Bikker, vertrekt als verslaggever naar het WK in Qatar. De 23-jarige Haagse studente kijkt enorm uit naar het evenement, maar zal haar meiden bij Laakkwartier dus even een aantal weken moeten missen.

“Dat ga ik zeker, want het is een talentvolle en leuke groep. Ik ben vorig jaar begonnen met het geven van trainingen aan de Meiden O11”, vertelt Maricarmen. “Aangezien ik dicht in de buurt van het complex van Laakkwartier woon, was de club voor mij een goede optie. Ik wilde graag de trainerscursus van de KNVB volgen, maar dan moet je een elftal onder je hoede hebben. Dat was de reden dat ik het jeugdbestuur van Laakkwartier benaderde, die aan mijn verzoek wilde meewerken. Ik ben hier hen nog altijd dankbaar voor. Laakkwartier is een mooie vereniging, die bereid is om in trainers te investeren”.

Hetzelfde doet nu een televisiezender uit Curaçao die Maricarmen de kans geeft om zich als verslaggever te ontwikkelen. Ze valt meteen met haar neus in de boter, want de Haagse mag mee naar het WK in Qatar.

“Mijn vader was een bekende sportjournalist op Aruba”, aldus Maricarmen. “Via zijn netwerk krijg ik nu deze kans. Ik ga een collega van de Curaçaose televisie ondersteunen. Hij doet zijn werk als cameraman waarbij ik als interviewer mijn bijdrage aan de reportage lever. We gaan spelers van het Nederlands Elftal volgen en toeschouwers die daarheen gaan. Dit is een enorme en mooie uitdaging. Het wordt voor mij de eerste keer dat ik als verslaggever zo’n groot evenement mag meemaken. We vertrekken 15 november naar de WK en blijven in ieder geval zolang het Nederlands Elftal daar actief is”.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten