Trainer John Blok, na het verlies tegen TEC (1-2) “Dit verlies hebben wij volledig aan onszelf te wijten”

Nico Mos

Scheveningen wilde voor eigen publiek iets recht zetten na het onverdiende verlies een week eerder uit tegen Noordwijk. De Scheveningers regen de kansen, zeker voor rust aaneen. Echter de voetbalwet ging ook nu weer op, want tegenstander TEC scoorde uit een counter op slag van rust. Na rust scoorden beide teams nog een keertje uit een penalty. Gevolg Scheveningen verliest onverdiend deze zes puntenwedstrijd en zakt af naar de gevarenzone (1-2)

Voorafgaand aan de wedstrijd Scheveningen – TEC werd super vrijwilliger Rinus Jenezon in het zonnetje gezet door de voorzitter van Scheveningen. Rinus is al 60 jaar vrijwilliger en is ooit begonnen, als vrijwilliger, bij Scheveningen Holland Sport.

Het begin van de wedstrijd was aller aardigst en amusant. Beide teams, maar vooral de thuisclub zochten de aanval, dat leidde tot een handvol hoekschoppen. TEC liet toch snel aan Scheveningen de bal en trok zich met negen man achter de bal al gauw terug op eigen helft. De club, getraind door ex prof Hans van der Haar had al sinds oktober niet meer gewonnen, dus waren de punten hard nodig. Toch kreeg de thuisclub, zeker voor rust 100% kansen om in feite de wedstrijd al voortijdig te beslissen. Halverwege de eerste helft had de lange TEC doelman, Mathijs Swaneveld, een super redding nodig om Scheveningen, Tim Peters, van het scoren af te houden.

100% kans

Zo’n tien minuten voor rust. E

en haarscherpe aanval van Scheveningen waarbij de bal belandde bij Michael de Niet, die op links kwam aanstormen en keihard uithaalde. Heel Houtrust begon al op te veren, maar….de bal ging voorlangs. Zelfs deze 100% kans was niet aan Scheveningen besteed. En zoals zo vaak in het voetbal gaat de ongeschreven wet nog steeds op: als je zelf niet scoort, scoort de tegenpartij wel. Een minuut voor rust scoorde spits Junior Ebobo ( volgend seizoen STEDECO) de 0-1. Hij schoot de afvallende bal feilloos binnen. TEC had exact wat ze vooraf wilde. Een voorsprong en dan met veel man achter de bal gokken op meer in de counter.

Strafschop

De tweede helft was een stuk minder. Scheveningen moest nu en dat ging met horten en stoten. Soms een mooie langlopende aanval, maar ontbrak toch steeds weer het eindschot. De rechterkant van Scheveningen met Tyrone Owusu en good old Mehmet Aldogan was weliswaar goed op dreef, maar toch bleven echte kansen uit. Sterker, een kwartier voor tijd wees arbiter Jensch wel erg gemakkelijk naar de stip, toen Ruben Koorndijk heel licht zijn arm op de schouder legde van Junior Ebobo. Deze reus liet zich zo gemakkelijk vallen dat de arbiter erin trapte. Bo van Esen velde het vonnis (0-2). Scheveningen kreeg vier minuten voor tijd nog wel een goedmakertje, toen Mehmet Aldogan onderuit gehaald werd in het strafschopgebied. Invaller Freek van Eijk schoot feilloos de aansluitingstreffer binnen, maar verder kwam Scheveningen niet.

John Blok was na afloop kort, maar krachtig: “Als je zeven à acht kansen in 90 minuten onbenut laat. Ja, dan kun je alleen jezelf verwijten, dat er van TEC onnodig is verloren”.

Dinsdag a.s. ontvangt Scheveningen koploper Katwijk.