Topper Klarenbeek – Berkel vrouwen in balans

Op voorhand al een mooi affiche in de hoofdklasse A, tussen de nummers één en twéé, iets dat weinigen aan het begin van dit seizoen hadden voorspeld want promovendus Berkel doet het natuurlijk meer dan fantastisch op dit moment.

Na de perfecte busreis met Cor Labots en de gebruikelijke rituelen werd er iets na 14.00 uur afgetrapt en probeerde beide teams het beste spel te spelen en de tegenstander te overklassen. Het was de thuisclub die al snel op voorsprong kwam want na welgeteld negen minuten lag de bal al in de touwen en dus moest Berkel vanaf dat moment flink aan de bak. Berkel bleef gecontroleerd en geconcentreerd spelen waarbij het diverse kansen creëerde maar het vizier stond nog niet op scherp en de ballen volgen net naast het Klarenbeek doel. 20e minuut wedstrijd een schot van Klarenbeek wat geen gevaar opleverde en niet veel later werd de vechtlust van Berkel beloond met de gelijkmaker. Het was Anouk Angkotta die met een prima bal dé trots uit Lansingerland op 1-1 zette en daar was een ieder maar wat blij mee. Voor de thee nog wat kansjes voor de thuisclub maar met de 1-1 stand werd na ruim 45 minuten de kleedkamer opgezocht.

Na de welverdiende rust volgde er een op en neergaande tweede helft met kansen voor beide teams om de winst te grijpen. Na een schot van de ingevallen Anouk Bernoster dat net geen doel trof probeerde Klarenbeek het en ook dit leverde niks op en zo werd het een mooi schaakspel tussen beide teams die vol overgave alle duels aangingen. Kansen dus over en weer waardoor het gewoon een boeiende en tevens spannende wedstrijd was die alle kanten op kon gaan. 10 minuten voor tijd kreeg de thuisclub één van de grootste kansen maar Bianca Troost redde fabuleus en hield Berkel op gelijke hoogte waarna uit de tegenstoot Lindy Hogedoorn een grote kans kreeg maar helaas leverde ook dit geen treffer op en nadat vlak voor tijd Bianca Troost wederom een prima redding verrichte en de thuisclub dus van scoren afhield bleef het bij een 1-1 eindstand.

Een mooi resultaat voor speelsters en staf die zo aantonen mee te kunnen in de top van de hoofdklasse A. Komende zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop en dan komt The Knickerbockers uit het verre Groningen naar sportpark Het Hoge Land in Berkel en is de aftrap 14.30 uur.

Redactie: Johan van Aalst