TOGB kan het ook op gras en wint op bezoek bij AWC

Niet drie maar vier wedstrijden had TOGB nodig om een overwinning op gras te pakken. Door een treffer vlak voor de pauze van Max le Fèvre, was TOGB te sterk voor AWC. De Berkelse formatie eindigde het treffen in Wijchen met tien man. Figo Eijgenraam kreeg met nog een kwartier te spelen rood voorgeschoteld van arbiter Michielsen. Door goed verdedigen kwam de overwinning voor de Hoge Land bewoners niet meer in gevaar. De winst op AWC betekende de dertiende zege van het seizoen, het achtste duel dat de nul gehouden werd en de derde keer dat TOGB in onder tal wist te winnen. 

Ontregelen

Dat TOGB geen gemakkelijke middag zou beleven in Wijchen, kwam vooral door de gekozen tactiek van de gastheren. AWC liet het initiatief aan TOGB en probeerde de opbouw van TOGB met alle middelen te ontregelen, om hierna vanuit de omschakeling toe te slaan. Dit laatste lukte AWC echter niet. De gastheren waren de gehele wedstrijd niet slagvaardig genoeg om de TOGB defensie te verslaan.

Kansen

Ook TOGB was in het duel in Wijchen niet slagvaardig genoeg om het doelman Tijn van de Groes heel erg lastig te maken. TOGB had de controle, voetbalde prima tot de zestien, om het daarna niet te kunnen afronden. Slechts éénmaal moest Van de Groes de bal uit het net vissen. Vlak voor de pauze sloeg TOGB toe. Nadat Youri de Winter Max le Fèvre wist te bereiken, begon de rechteraanvaller aan een slalom door de AWC defensie. De eerste inzet van Le Fèvre werd nog gekeerd door Van de Groes, maar de rebound ronde de flankspeler feilloos af, 0-1.

Uitbouwen

TOGB-trainer Jonk gaf zijn spelers tijdens de rust, mee de nul te houden, zich niet te laten profoceren en waar het kon toe te slaan.  Dat eerste lukte, het tweede en derde niet. Wel waren Merick Heintjes, die in het één op één duel met de AWC doelman niet wist te passeren, als ook Leroy Zwarteveld die van een meter of zes zijn inzet op de paal zag eindigen, dichtbij TOGB succes. 

Rood

De thuisploeg zocht met het ontregelen van de TOGB opbouw, de grens van wat de arbitrage goed vond op. Na weer een “situatie” liet Figo Eijgenraam zich in de luren leggen, met als gevolg een rode kaart van arbiter Michielsen. TOGB moest vervolgens het laatste kwartier verder met tien. Youri de Winter werd vanwege het wegvallen van Eijgenraam in de TOGB-defensie, vervangen door Finn Ameling. Met tien lukte het TOGB vervolgens vrij eenvoudig de nul te houden en werd de eerste overwinning op gras dit seizoen, binnengesleept. 

Nuchter

TOGB-trainer Jonk analyseerde de vierde overwinning op rij van zijn team nuchter. “We hebben gedaan wat we moesten doen, winnen. In een wedstrijd waarin wij tot de zestien van AWC prima voetbalde, lukte het in de zestien vandaag niet. Het leek wel of wij niet wisten wat wij moesten doen.  Op één moment na natuurlijk, waarbij de voorbereiding van Youri de Winter door Max le Fèvre in twee pogingen wel een treffer opleverde en ons uiteindelijk de drie punten. En dat dat op gras gebeurde is natuurlijk extra fijn. We hebben zo laten zien dat wij ook op echt gras de punten kunnen pakken.“

Bron: TOGB

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten