Tiental vragen aan Dylan Kuiper; doelman Verburch 1

Interview met Dylan Kuiper, keeper van Verburch 1.

1# Hoe oud was je toen je begon met keepen en welke clubs heb je doorlopen?

Ik was 6 jaar oud toen ik begon met keepen bij Verburch. Heb eigenlijk vanaf het begin bij Verburch gekeept. Ben op stage geweest bij o.a. KNVB en Feyenoord en dat was het.

2# Hoe belangrijk is keeperstraining voor jou waarom?

Keepertraining is voor mij zeer belangrijk effe dat momentje met de keeperstrainer effe aan de bak om beter te worden.

3# Hoe belangrijk is de keepers warming up voor de wedstrijd?

Mijn eigen warming up vind ik altijd erg belangrijk is toch een soort patroon hoe ik het altijd doe en dat is gewoon het fijnst, en word er goed warm van dat is het belangrijkste.

4# Sta je eindelijk in Verburch 1, breek je je sleutelbeen, das flink balen, maar kom je dit seizoen nog terug op het veld of volgend seizoen pas?

Ja wat moet ik hiervan zeggen, het is echt balen, ik was eindelijk eerste keeper van Verburch en dan overkomt dit je. Ik denk dat dit seizoen er helaas op zit voor mij. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit dus je weet het maar nooit.

5# Je hebt je doel bereikt door in Verburch 1 te keepen, maar wat zijn je ambities, waar ligt je plafond?

Ik kijk altijd verder van oké is er een volgende stap. Ik probeer zo hoog mogelijk te komen in het voetbal wat ik nog kan bereiken.

6# Ben je bijgelovig en hoe belangrijk is uitstraling voor jou?

Ik ben niet echt bijgelovig ik geloof wel dat je elke wedstrijd in jezelf moet geloven en vertrouwen moet hebben in jezelf vanaf het moment dat je het veld op komt lopen. Uitstraling voor mij is uiterst belangrijk je moet je medespelers een fijn gevoel geven dat er echt iemand staat.

7# Waar wordt je blij van tijdens een wedstrijd en waar kan je kwaad om worden?

Ik word blij als ik de nul houd in een wedstrijd maar dat is vanzelfsprekend voor een keeper. Waar ik kwaad om word tijdens een wedstrijd is als medespelers verkeerd aan coachen.

8# Heb je een leuk kleedkamermoment of een geintje wat je uitgehaald hebt bij een van je teammaten?

Er zijn zo vaak leuke momenten in de kleedkamer altijd na de wedstrijd een beetje dollen, ik kan niet een specifiek moment bedenken.

9# Wat is tot nu toe jou hoogtepunt en wat is je dieptepunt geweest?

Mijn hoogtepunt is geweest dat ik nu eerste keeper van Verburch ben. Me diepte punt is denk ook op dit moment een vervelende blessure. Dus eigenlijk zit tussen je hoogtepunt en dieptepunt maar 4 minuten.

10# Wat zijn jou sterke punten en wat kan nog beter?

Mijn sterke punten zijn het meevoetballen en sterk op lijn keepen. Mijn minpunten zijn het aan coachen van me medespelers en soms op een wat negatieve manier. 11# Gaan jullie promoveren met Verburch 1? Of wij gaan promoveren? Je moet op een realistische wijze denken, kampioen worden we niet meer, maar de na competitie zit er nog wel degelijk in.

Dylan, bedankt voor dit interview, heel veel beterschap en een voorspoedig herstel.

Larry Haaksma, keeperstrainer sv Houtwijk en hvv RAS

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten