september 24, 2022

Thomas Verheydt: “Kuijt is beginnend trainer maar hij heeft wel van der Weerden en Metgod bij zich die heel veel ervaring hebben”

Thomas op het laatst nog een puntje maar daar kan je onmogelijk tevreden mee zijn !

“Nee natuurlijk niet we gingen hier voor drie punten en dat was ook haalbaar als je gewoon aan het voetbal toekomt dan win je hier gewoon. Je komt redelijk uit de startblokken en de eerste twintig minuten waren best goed en dan schiet je al na drie minuten op de paal met daarna een paar schoonheidsfoutjes waardoor je een beetje het zelfvertrouwen kwijtraakt waardoor je ineens niet meer durft te voetballen en dat is natuurlijk een kwalijke zaak. Dan zie je dat Utrecht het een beetje overneemt en wij achteruit gedrukt worden aan het einde van de eerste helft dus ik denk dat het daaraan lag”.

Deze wedstrijd stond onder hoogspanning mede om wat er gisteren (zondag) is gebeurd op het trainingscomplex met het gesprek met een supportersgroep, in hoeverre heeft dat meegespeeld in de voorbereiding naar deze wedstrijd toe ?

“Natuurlijk maak je dat mee en is het vervelend maar overigens wel begrijpelijk want de supporters verwachten gewoon resultaten en die zien geen progressie dus dat snappen we allemaal. Of dat heeft meegespeeld weet ik niet want ik heb daar verder niemand meer over gehoord. Vandaag zijn er ook weer honderd man mee op de maandagavond maar elke dag werken we hard om het tij te keren en resultaat te halen dus het is gewoon een mix en we willen het ook voor ons zelf doen maar dat is helaas weer niet gelukt”.

Je gaf het net zelf al aan met dat schot na drie minuten op de binnenkant paal en dan zit het op dat moment ook niet mee waardoor je als de 0 – 1 wel valt wel in die goeie mood komt !

“Ja natuurlijk je moet 1 – 0 voor proberen te komen en dan ga je wellicht ook makkelijker voetballen en dan zit het ook niet mee want dat schot van Breinburg vliegt volgens mij ook maar een paar centimeter naast de goal en dat is zonde en dat is gewoon balen. Ik moet wel zeggen dat we na de 1 – 0 achterstand wel zijn blijven vechten en er alles aan hebben gedaan en dan valt die gelijkmaker natuurlijk wel redelijk gelukkig omdat die bal werd aangeraakt  maar het voelt wel als twee verloren punten”.

Je ziet bij een aantal spelers de stress ervan af stralen bijvoorbeeld een foutieve inspeelpass van Asante die gelukkig zonder gevolgen blijft, Absalem die dom balverlies lijdt waardoor Breinburg aan de noodrem moet trekken wat hem geel oplevert, zijn dat typische kenmerken van een ploeg die helemaal niet goed  in zijn vel zit ?

“Ja maar dat is natuurlijk als je zeventiende staat na zes wedstrijden dan bulk je niet uit van vertrouwen dus dat zou kunnen, maar ik denk dat we wel goed begonnen en als je dan net een pass niet goed geeft dan moet je gewoon denken schijt de volgende pass gaat wel goed. Maar dat zou wel kwalijk zijn waardoor je het overwicht van het begin kwijt raakt”.

In tegenstelling tot de eerste helft hebben jullie na de rust nauwelijks meer gevoetbald behoudens in de slotfase met die 1 – 1 van Owusu en de mogelijkheid die jij kreeg in de extra tijd.

“Ja dat was lastig voor mij maar ook nog een kopbal van Mario (Bilate, red.) die de keeper pakt en daarna ga je opportunistischer spelen en dan valt die bal nog een keer in de zestien maar ik zou die situatie nog een keer terug moeten zien bij die bal die ik kreeg maar ik kwam een beetje moeilijk uit “.

De trainer staat met name onder druk merk je dat ook aan hem ?

“Nee ik vind dat hij het wel goed oplost. Hij is gewoon open en werkt keihard en elke dag zijn wij met elkaar bezig en we snakken echt naar een goed resultaat en dat moet gewoon snel komen”.

Jij weet ook hoe het werkt in de voetballerij. Je trainer heeft weinig ervaring als hoofdtrainer in het betaalde voetbal is dit nu mede het gevolg van zoals het nu draait op dit moment of vraagt hij onmogelijke dingen ?

” Nee dat weet ik niet maar dat Kuijt beginnend trainer is maar hij heeft wel gewoon Chris (van der Weerden, red.) en John Metgod bij zich die heel veel ervaring hebben en het is niet alleen een trainer. Het is natuurlijk een hele staf die er zit en ik denk dat wij genoeg ervaring hebben maar het komt er gewoon op dit moment niet uit “.

Tot slot ik zie Thomas Verheydt regelmatig op zijn eigen helft ballen ophalen dat is nou niet het gebied waar jij moet staan !

“Nee dat klopt ik ben zelf ook gewoon zoekende en het is ook niet dat ik in mijn beste vorm verkeer. Af en toe zak ik wat uit maar dat maakt niet uit het is gewoon keihard werken nu en we moeten gewoon strijden voor de punten en dat is komende vrijdag weer het geval”.

Redactie: Rob Blankenstein

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten