Terugblik Nacompetitie 4e – 5e klasse. Houtwijk, SEP en Celeritas degraderen naar vijfde klasse. Promotie droom voor Semper Altius en Quick Steps voorbij. Quick en SVH houden hoop op lijfsbehoud

4e – 5e klasse:

REMO, dat dit seizoen vierde werd in de 5e klasse C achter RAS, Semper Altius en Quick Steps, werd afgelopen dinsdag (28 mei) in de eerste ronde van de nacompetitie direct uitgeschakeld. Fortuna Be Quick bleek nipt te sterk: 2-3. REMO speelt volgend seizoen dus gewoon weer in de vijfde klasse.

Houtwijk degradeerde zaterdag naar de vijfde klasse, nadat het vorig seizoen ook al uit de derde naar de vierde klasse was gedegradeerd. Pijnlijk, maar een feit. Zaterdag werd op eigen veld verloren van vierdeklasser Sporting Leiden: 0-5. Ook SEP en Celeritas degradeerde naar de vijfde klasse. Het Delftse SEP moest zaterdag haar meerdere erkennen in Linschoten: 2-3. Het Rijswijkse Celeritas verloor uit bij Simonshaven: 2-1.

Quick en SVH spelen ook om lijfsbehoud in de vierde klasse. Beide ploegen zijn een ronde verder. Quick won uit bij Hazerswoudse Boys, na een bloedstollend duel: 3-5 (na verlenging). Bij rust stond Quick met 1-2 voor. 25 minuten voor tijd kwam Quick met 1-3 voor en leek het duel gespeeld. Niets was minder waar. De thuisploeg kwam terug tot 3-3 en dwong een verlenging af. In de 2×15 minuten verlenging scoorde Quick nog tweemaal, waardoor het uiteindelijk met 3-5 won. In de volgende ronde treft Quick Bolnes. SVH won met 1-3 bij Semper Altius. Bij rust leidde SVH al met 0-2. Mick van Oorschot scoorde nog wel voor de thuisploeg, maar SVH was uiteindelijk met 1-3 te sterk. Semper Altius speelt daardoor volgend seizoen gewoon weer in de vijfde klasse. SVH heeft nog altijd kans om in de vierde klasse te blijven spelen. De volgende ronde speelt SVH tegen Rotterdam United.

De tegenstander van SVH in de volgende ronde van de nacompetitie, Rotterdam United, won zaterdag met maar liefst 1-5 van Quick Steps. Laatstgenoemde speelt daardoor ook volgend seizoen in de vijfde klasse.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl

Uitslagen dinsdag 28 mei 2024:

SV Kickers ’69 NOCKralingen4 – 2
 SC REMO Fortuna Be Quick2 – 3

Uitslagen zaterdag 1 juni 2024:

SIVEO ’60 Fortuna Be Quick3 – 2
 LSVV ’70 AVV Alphen4 – 2
 SV Houtwijk Sporting Leiden0 – 5
 VV Pernis OHVV5 – 4
 IJVV de Zwervers VV Rockanje4 – 0
 VV SEP VV Linschoten2 – 3
 SV Simonshaven RVC Celeritas2 – 1
 VV WDS MSV ’711 – 2
 V&AV Hazerswoudse Boys HV & CV Quick3 – 5
 SV Bolnes SC Woerden2 – 1
 Semper Altius SVH1 – 3
 Quick Steps SV Rotterdam United1 – 5
 SV Warmunda SV Kickers ’696 – 1
 SCO ’63 RV&AV Steeds Hooger1 – 3

Programma zaterdag 8 juni 2024:

SIVEO ’60 RV&AV Steeds Hooger
 SV Bolnes HV & CV Quick
 LSVV ’70 IJVV de Zwervers
 Sporting Leiden MSV ’71
 SV Warmunda SV Simonshaven
 VV Linschoten VV Pernis
 SVH SV Rotterdam United

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten