Terugblik Nacompetitie 3e klasse – 4e klasse. Laakkwartier treft Concordia in finale. GSC ESDO speelt finale tegen FC IJsselmonde. Erasmus, Vredenburch, Loosduinen en Maasdijk ook volgend seizoen vierdeklasser

Nacompetitie 3e klasse – 4e klasse:

Voor Erasmus, Vredenburch, Loosduinen en Maasdijk is er zaterdag een einde gekomen aan de jacht naar promotie naar de 3e klasse. Erasmus verloor op bezoek bij FC IJsselmonde met ruime cijfers: 3-0. Vredenburch ging nipt onderuit op bezoek bij Bergambacht: 2-1. Loosduinen keek bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan op bezoek bij GSC ESDO. Een kleine tien minuten voor tijd verkleinde Tom Vrieling de achterstand: 2-1. Verandering in de stand kwam er niet meer. Waardoor Loosduinen ook volgend seizoen 4e klasse speelt. GSC ESDO is nog wel altijd in de race voor promotie naar de 3e klasse. Maasdijk, dat een sterk seizoen kende in de 4e klasse D en maar vier punten achter kampioen FC Zoetermeer eindigde, zag haar droom zaterdag ook in duigen vallen. Derdeklasser Concordia bleek nipt te sterk: 1-2. Bij rust stond Maasdijk nog knap met 1-0 voor. Binnen tien minuten na rust kwamen de Delftse gasten weer op gelijke hoogte: 1-1. In de 87e minuut kreeg Maasdijk de genadeklap te verwerken: 1-2.

Evenals GSC ESDO en Concordia, wist Laakkwartier ook te winnen. Thuis tegen Meeuwenplaat werd het maar liefst 4-1. Bij rust stond Laakkwartier met 1-0 voor dankzij een treffer van Karam Boukhari. Na rust maakten Appie Amakran en wederom Karam Boukhari er 2-0 en 3-0 van. Met nog  twintig minuten op de klok kwam de thuisploeg met tien man te staan, na een rode kaart voor Rafiq Ibrahim. Een kwartier voor tijd kwamen de gasten terug tot 3-1. Maar het slotwoord was aan Laakkwartier, dat via Hamza Boukhari op 4-1 kwam.

Zaterdag 15 juni staan de finales gepland, op neutraal terrein (wordt nog nader bepaald). Laakkwartier speelt tegen Concordia. Eén van beide ploegen zal dus degraderen naar de 4e klasse. GSC ESDO speelt tegen FC IJsselmonde.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl

Uitslagen zaterdag 8 juni 2024:

FC IJsselmonde SV Erasmus3 – 0
 VV Bergambacht KRSV Vredenburch2 – 1
 VV Meerburg SV WCR7 – 1
 HVV Laakkwartier VV Meeuwenplaat4 – 1
 Kethel Spaland VV ONA4 – 1
 VV Zwammerdam VV Zwartewaal5 – 1
 GSC ESDO SV Loosduinen2 – 1
 VV ‘s-Gravendeel RVC ’334 – 3
 RCSV Zestienhoven Altior4 – 7
 VV Maasdijk Concordia1 – 2

Programma zaterdag 15 juni 2024:

VV Zwammerdam VV ‘s-Gravendeel
 FC IJsselmonde GSC ESDO
 VV Meerburg Altior
 VV Bergambacht Kethel Spaland
 HVV Laakkwartier Concordia

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten