Terugblik Nacompetitie 3e klasse – 4e klasse. Laakkwartier heeft verlenging nodig om derdeklasser schap veilig te stellen. Concordia degradeert naar 4e klasse. GSC ESDO kan niet stunten en blijft vierdeklasser (met video)

3e klasse – 4e klasse

Laakkwartier – Concordia

Op het terrein van RKDEO (Nootdorp) stond zaterdag de nacompetitiefinale tussen Laakkwartier en Concordia op de planning. Beide ploegen speelden om lijfsbehoud in de 3e klasse. De verliezer zou afzakken naar een niveau lager (4e klasse).

Concordia kwam in de 33e minuut op voorsprong via een raak geschoten strafschop van Rens Sandell. In de tweede helft kwam Laakkwartier weer langszij door een doelpunt van Justin Willems: 1-1. Na 90 minuten stond er nog steeds 1-1 op het scorebord. Dus moest er verlengd gaan worden. In de eerste helft van de verlenging kreeg Nick Neervoort een rode kaart en kwam Laakkwartier met tien man te staan. Op slag van rust kreeg Laakkwartier de tweede strafschop van de middag tegen. Maar ditmaal werd deze gestopt door doelman Ozgun Arslan, waardoor de stand in evenwicht bleef: 1-1. Vlak voor tijd kreeg Laakkwartier een strafschop. Deze werd wel benut. Carston Martijn schoot Laakkwartier naar nog een seizoen in de 3e klasse. Concordia degradeert hierdoor naar de 4e klasse.

Foto: X-Account HVV Laakkwartier

FC IJsselmonde – GSC ESDO

HVC’10 was zaterdag gastheer van de nacompetitiefinale tussen derdeklasser FC IJsselmonde en vierdeklasser GSC ESDO.

GSC ESDO was zaterdag niet in staat voor een verrassing te zorgen. De Rotterdammers bleken uiteindelijk nipt te sterk: 2-1. GSC ESDO eindigde het duel met tien man, vanwege een rode kaart die de ploeg opgelopen had. De ploeg van trainer/speler Ali Boussaboun speelt dus ook na de zomer “gewoon” weer in de 4e klasse.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten