Terugblik Landelijk zondag. TOGB wint knap van runner-up VVSB. Quick boekt ruime zege op OSS’20 (3e Divisie B). HBS pakt koppositie weer over van Hoogeveen. Ook RKAVV profiteert van puntverlies Hoogeveen (4e Divisie A)

3e Divisie B:

TOGB kwam zaterdagavond al in actie op eigen veld tegen runner-up VVSB. De ploeg uit Berkel en Rodenrijs gaf de goede start in de derde periode een vervolg en won met 2-0 van VVSB. Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een eigen doelpunt van  de gasten. Dean Zandbergen bepaalde de eindstand vervolgens op 2-0. Koploper ADO’20 kon zondag slechts één punt uitlopen. De koploper kwam op eigen veld niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Gemert. De voorsprong van  ADO’20 op VVSB is nu vijf punten. TOGB staat knap zesde en heeft nog een wedstrijd tegoed. Deze spelen ze volgende week zondag, 19 maart, uit tegen UNA. Bij een overwinning stijgt TOGB nog een plek op de ranglijst.

Quick kwam “gewoon” zondagmiddag in actie. “De Haantjes” speelden thuis tegen OSS’20 en wonnen met 3-0. Thomas van Haaften, Rachid Bouyaouzan en Mo Oukhattou scoorden voor Quick. De Hagenaars staan momenteel op de 12e plaats. Quick steeg een plek, omdat JOS Watergraafsmeer verloor. Volgende week zondag is Quick vrij.

4e Divisie A:

Westlandia speelde zaterdagavond in eigen huis met 3-3 gelijk tegen Be Quick 1887. Na 23 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong door een doelpunt van Sergi Roeleveld: 1-0. Een minuut of zeven voor rust kwamen de gasten langszij door een treffer van Robbin van Koorten: 1-1. Maar nog voor de rust nam Westlandia weer de leiding dankzij een doelpunt van wederom Sergi Roeleveld: 2-1. Na ruim twintig minuten spelen in de tweede helft moesten de Naaldwijkers wederom een tegentreffer toestaan. Het was weer Robbin van Kooten die Westlandia pijn deed: 2-2. Vier minuten later nam Westlandia voor de derde maal deze avond de leiding. Ditmaal maakte Jeremy van Uunen een voorzet van Sergi Roeleveld keurig af met het hoofd: 3-2. Maar ook voor de derde maal deze avond kwamen de gasten weer langszij. In de laatste minuut van de wedstrijd zorgde Martijn van Maastrigt voor een 3-3 eindstand. Jammer, want bij een overwinning had Westlandia weer wat meer richting de topploegen gekropen. Zeker met het oog op de inhaalwedstrijd van volgende week zaterdag, 18 maart, uit tegen laagvlieger Alcides.

Koploper Hoogeveen kwam zondagmiddag niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Purmersteijn. HBS profiteerde hier optimaal van door met 1-2 te winnen bij ROHDA RAALTE. Jedsel Markes maakte beide doelpunten voor HBS, dat hiermee de koppositie weer overnam van Hoogeveen.

Ook RKAVV profiteerde. De Leidschendammers wonnen nipt van Alcides: 0-1. Khashayar Saeb werd “matchwinner”. Hij maakte het enige en dus winnende doelpunt voor RKAVV. Evenals SJC (dat met 3-0 won van Velsen), staat RKAVV nu op drie punten achterstand van koploper HBS dat op haar beurt weer één punt voorsprong heeft op runner-up Hoogeveen.

Alphense Boys VOC2 – 1