Terugblik Landelijk zondag. TOGB en Quick starten goed in derde periode (3e Divisie B). HBS weer koploper af na nederlaag in derby tegen Westlandia. RKAVV verliest topper tegen SJC (4e Divisie A)

3e Divisie B:

Waar TOGB vorige week nog een inhaalwedstrijd tegen UNA speelde, en met 3-2 verloor, moest de voetbalploeg uit Berkel en Rodenrijs zondagmiddag weer op voor een duel in de derde periode. TOGB is de derde periode uitstekend gestart met overwinningen tegen Dongen (2-6) en VVSB (2-0). Zondag tegen Blauw Geel’38 speelde TOGB knap met 2-2 gelijk. De eindstand was bij rust al bereikt. TOGB keek tot tweemaal toe tegen een achterstand aan. Dean Zandbergen en Anthony Slierendrecht scoorden voor de wespen. TOGB gaat ook na drie speelronden nog altijd aan kop in periode drie. ADO’20 en DEM hebben ook zeven punten uit drie duels.

Ook Quick wil een poging wagen in de derde periode. Deze begon op 5 maart niet al te best voor Quick, dat direct tegen een 5-0 nederlaag aanliep op bezoek bij HSC’21. De week erna tegen OSS’20 werd er overtuigend met 3-0 gewonnen. Zondagmiddag was Quick wederom overtuigend te sterk voor haar tegenstander, ditmaal JOS Watergraafsmeer: 0-4. Al snel kwam Quick op een 0-1 voorsprong door een benutte strafschop van Jaap Fischer. Philip Kouwenhoven zette met twee treffers zijn ploeg op 0-3. In de slotfase van de wedstrijd schoot ook Enoch George nog raak vanaf elf meter: 0-4. Quick staat er met zes punten uit drie duels prima voor in de derde periode. Ook in de totaalstand deed Quick goede zaken, de Hagenaars staan nu tiende.

4e Divisie A:

HBS is weer koploper af. De derby in eigen huis tegen het Naaldwijkse Westlandia ging met 0-1 verloren. Lange tijd leek het erop dat de wedstrijd zou eindigden zoals deze begon, met 0-0. Maar Dinand Kuhn schoof in de laatste minuut van de wedstrijd de bal achter de HBS-goalie: 0-1. Hoogeveen won met 4-1 van Alphense Boys en passeert HBS op de ranglijst. Westlandia pakte haar laatste strohalm. De Naaldwijkers staan zesde, maar staan maar zes punten achter op koploper Hoogeveen. Er zijn nog zeven speelronden te gaan.

RKAVV verloor, net als HBS, in de laatste minuut. SJC kreeg een strafschop en benutte deze ook: 0-1. SJC komt door deze overwinning op een gedeelde tweede plaats, naast HBS. De Leidschendammers staan vijfde, met vijf punten achterstand op koploper Hoogeveen.