Audio|Terugblik Landelijk zondag. Ruime nederlaag Quick. TOGB maakt gehakt van Dongen (3e Divisie B). HBS gelijk (met foto’s), maar Hoogeveen ook. RKAVV en Westlandia onderuit (4e Divisie A) Sportsignaal in gesprek met Niels van Pelt (HBS)

3e Divisie B:

Waar Quick eerder dit seizoen op eigen veld met 1-1 gelijk speelde tegen HSC’21, ging het zondag met maar liefst 5-0 onderuit. De eerste helft was al niet best van Quick zijde, maar de rust werd gehaald met slechts een 1-0 achterstand. In de tweede helft ging het vervolgens hard. De thuisploeg prikte er nog vier bij en prompt stond het 5-0. Volgende week zondag speelt Quick thuis tegen OSS’20. Het wordt tijd dat “De Haantjes” weer eens de volle buit pakken.

TOGB deed zondag wel goede zaken. De voetbalploeg uit Berkel en Rodenrijs bracht hekkensluiter Dongen een 2-6 nederlaag toe. Bij rust stond het pas 2-3. In de tweede helft legde TOGB de thuisploeg definitief het zwijgen op: 2-6. TOGB staat inmiddels zevende en kan op korte termijn nog meer stijgen op de ranglijst. TOGB komt aanstaande zaterdag, 11 maart 2023, al in actie. Het ontvangt dan runner-up VVSB.

4e Divisie A:

Een bijzondere zondag in de 4e Divisie A. Alle topploegen leden puntverlies, waardoor de spanning die er al was dus gewoon blijft. Het was allereerst koploper Hoogeveen dat zich verslikte in Hollandia: 1-1. Het lukte runner-up HBS niet om hier van te profiteren. Thuis tegen Alphense Boys werd het 2-2. Bij rust stond HBS met 1-0 voor dankzij een doelpunt van Niels van Pelt uit een raak geschoten vrije trap. In de tweede helft kwamen de gasten uit Alphen aan den Rijn eerst op 1-1 en daarna uit een strafschop zelfs op een 1-2 voorsprong. Ian Baggerman redde met een rake kopbal uiteindelijk nog een punt voor HBS: 2-2.

Sportsignaal ging na afloop van de wedstrijd in gesprek met Niels van Pelt, aanvoerde van HBS.

Ook nummer drie Purmersteijn leed puntverlies. Uit tegen het Rotterdamse VOC werd het 1-1. Het Leidschendamse RKAVV ging zelfs onderuit op eigen veld tegen De Zouaven: 0-1. De gasten hadden de eerste twintig minuten al de beste kansen, wat uiteindelijk leidde tot de 0-1. Vlak voor tijd redde Asim Metin nog bijna een punt voor de thuisploeg, maar zijn kopbal eindigde op de paal. RKAVV staat nu vier punten achter op koploper Hoogeveen.

Het Naaldwijkse Westlandia, dat al een tijd uit “the running” is voor het kampioenschap, ging zondag met 3-0 onderuit op bezoek bij Heino. Bij rust was de stand nog 0-0. In het tweede bedrijf gaven de Naaldwijkers het compleet weg: 3-0.

Foto’s: Remco van Oosterom

VV SJC VKW3 – 1
 RKAVV VV De Zouaven0 – 1
 VOC Purmersteijn1 – 1
 RKVV Velsen Alcides4 – 0
 VV Hoogeveen HVV Hollandia1 – 1
 VV Heino RKVV Westlandia3 – 0
 HBS Alphense Boys2 – 2