Terugblik Landelijk zondag. Quick geeft koppositie derde periode uit handen (3e Divisie B). RKAVV uitgeschakeld in titelrace (4e Divisie A)

3e Divisie B:

Quick ging zondag op bezoek bij OJC Rosmalen met 2-1 onderuit en raakte daardoor de koppositie in derde periode kwijt. Groene Ster won met 1-2 bij Dongen en gaat nu aan de leiding.

Quick kwam op voorsprong door een doelpunt van Mo Oukhattou: 0-1. Maar binnen het half uur stond OJC Rosmalen alweer op voorsprong: 2-1. In het restant van de wedstrijd vielen er geen doelpunten meer.

Quick kan volgende week, zondag 28 mei 2023, nog steeds de periode pakken. Dan moet het zelf winnen van TOGB. Groene Ster moet dan puntverlies lijden tegen Hercules.

TOGB won zondagmiddag met maar liefst 6-1 van JOS Watergraafsmeer. Dean Zandbergen (2), Anthony Slierendrecht (2), Merick Heintjes en Youri de Winter waren trefzeker voor de ploeg uit Berkel en Rodenrijs.

4e Divisie A:

RKAVV heeft zondagmiddag haar kans op de titel verspeeld. Uit in Rotterdam tegen VOC bleven de Leidschendammers steken op een 1-1 gelijkspel. RKAVV kwam via Khashayar Saeb in de 17e minuut nog wel op voorsprong. Maar binnen twee minuten maakte de thuisploeg er weer 1-1 van. In deze stand kwam geen verandering meer. Purmersteijn en Hoogeveen wonnen wel. Purmersteijn was met 5-1 te sterk voor Alcides. Hoogeveen won met 3-1 van Velsen. Hoogeveen is nog altijd koploper, met twee punten voorsprong op runner-up Purmersteijn. Purmersteijn is koploper in de derde periode. Mocht Purmersteijn deze over de streep trekken, speelt RKAVV nacompetitie.

HBS won eerder dit seizoen de eerste periode en is dus al zeker van deelname aan nacompetitie voor promotie naar de 3e Divisie. Zondagmiddag won de huidige nummer vier van de 4e Divisie A met 3-0 van Heino. Luca van Leeuwen, Jasper Hooft en Mathijs Harthoorn scoorden voor HBS.

Westlandia ging met 3-1 onderuit op bezoek bij ROHDA Raalte. Na een 1-0 achterstand zorgde Hidde v/d Arend voor 1-1. Vijf minuten na rust kwam de thuisploeg wederom op voorsprong: 2-1. Jeremy van Uunen miste kort daarna een strafschop voor Westlandia, waarna ROHDA Raalte het afmaakte: 3-1.

Purmersteijn Alcides5 – 1
 VOC RKAVV1 – 1