Terugblik 4e klasse zaterdag. BSC’68 op doelsaldo geklopt door Zevenhoven (4A). PGS Vogel wint topper tegen DUNO (4C). Graaf Willem II VAC hervat met ruime zege (4D)

4e klasse A:

BSC’68 is de koppositie op doelsaldo kwijtgeraakt aan Zevenhoven. De Benthuizenaren kwamen zelf op bezoek bij Teylingen niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Zevenhoven, dat een moeizame start kende tegen laagvlieger Woubrugge, won uiteindelijk met 5-2.

4e klasse C:

PGS Vogel heeft in de eerste wedstrijd na de winterstop direct een gevoelige tik uitgedeeld in de titelstrijd. Uit bij directe concurrent DUNO werd, na een 1-0 achterstand, met 1-2 gewonnen. Bij rust stond DUNO nog met 1-0 voor dankzij een doelpunt van Jimmy Kipp. Diezelfde Kipp benadeelde tien minuten na rust zijn ploeg door een rode kaart te pakken. Kort daarna kwamen de gasten op gelijke hoogte: 1-1. In de laatste minuut van de wedstrijd kopte Max de Bruin PGS Vogel zelfs naar een 1-2 overwinning. PGS Vogel blijft koploper en staat nu vier punten los van nummer drie DUNO. De voorsprong op BMT, dat met 3-1 won van hekkensluiter Semper Altius, is drie punten.

Vredenburch samen met BMT op de tweede plek kunnen staan, maar de Rijswijkers speelden uit bij ODB met 2-2 gelijk. ODB kwam tot tweemaal toe op voorsprong door doelpunten van Timo Tuin en Bilal Dari, maar Vredenburch kwam even vaak weer terug: 2-2.

GDA deed weer wat meer afstand van de middenmoot door met 3-1 te winnen van laagvlieger Quick Steps. Erasmus bleef in de middenmoot hangen, waar Loosduinen door een 1-4 zege op Erasmus juist aansluiting vond met deze middenmoot. Tom Vrieling (2) en Bart Ruwaard (2) verzorgden de productie van Loosduinen. VCS verloor verrassend van RAS (2-3) en blijft ook middenmoter. Voor het winnende RAS waren Edwin Sintim, Abou Sidibe en Mucahit Torun trefzeker.

4e klasse D:

Het is duidelijk dat Graaf Willem II VAC en IJVV De Zwervers ook na de winterstop doorgaan met deze spannende titelstrijd. Graaf Willem II VAC maakte zaterdag korte metten met Moerkapelle: 6-0. Runner-up IJVV De Zwervers won met 3-1 van hekkensluiter Haagse Hout. Groeneweg (3-1 overwinning op Floreant) probeert de twee ploegen bij te houden, maar staat op een achterstand van respectievelijk zes en vijf punten.

Het gat naar nummer vier Zoetermeer en nummer vijf Celeritas is te groot. Het duel van Zoetermeer bij Bolnes ging zaterdag niet door. Het Rijswijkse Celeritas won met maar liefst 0-5 van Ommoord.

IJVV de Zwervers VV Haagse Hout3 – 1
 RCSV Zestienhoven NOC Kralingen4 – 0
 SV Ommoord RVC Celeritas0 – 5