Terugblik 4e Divisie A zondag. HBS en Westlandia starten met overwinning. RKAVV speelt gelijk

Zondag 4e Divisie A:

HBS en Westlandia zijn prima begonnen aan de nieuwe jaargang in de 4e Divisie A zondag. RKAVV startte met een gelijkspel op eigen veld.

HBS speelde zondagmiddag thuis tegen VKW en won met 3-0. Binnen tien minuten was het raak voor de thuisploeg via Jedsel Markes: 1-0. De 2-0 en 3-0 vielen pas in de tweede helft. Invaller Luca van Leeuwen maakte er 2-0 van en Fabian Hilpert zorgde voor 3-0.

Westlandia won uit bij De Zouaven met 2-4. De Naaldwijkers begonnen niet goed aan de wedstrijd en keken na zeven minuten voetballen al tegen een 1-0 achterstand aan. In de 25e minuut kwam Westlandia weer op gelijke hoogte via een doelpunt van Sergi Roeleveld: 1-1, tevens ruststand. Direct na rust kreeg Westlandia een strafschop die werd verzilverd door Jeremy van Uunen: 1-2. In de 65e minuut brachten de gasten de marge op twee. Zion Vallies maakte er 1-3 van. Een kleine tien minuten voor tijd maakte De Zouaven er uit het niets weer 2-3 van. Maar het laatste woord was aan Westlandia, dat via Peter Cedeno de 2-4 overwinning veilig stelde.

RKAVV leed op de eerste speeldag op eigen veld puntverlies tegen Hollandia: 2-2. RKAVV begon erg sterk aan het duel met Hollandia en dat werd na ruim een half uur voetballen beloond met een doelpunt van Edwin Agyare: 1-0. Lang konden de Leidschendammers niet van de voorsprong genieten, want twee minuten later lag de bal er alweer aan de andere kant in: 1-1. In de tweede helft ging de thuisploeg wederom voortvarend van start, wat weer in een voorsprong resulteerde. Tristan Croes kopte een vrije trap van Dion Hooi binnen en na 63 minuten spelen stond er een 2-1 voorsprong voor RKAVV op het bord. Waar iedereen dacht dat RKAVV de buit binnen had, maakte Hollandia diep in blessuretijd nog gelijk: 2-2 in de 97e minuut.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl