TAC’90 verwent eigen publiek niet maar wint wel van FC Eindhoven. Twee drinkpauzes ingelast, KNVB adviseur zorgt voor vertraging

Wedstrijdverloop
Mo el Ousrouti schoot al vrij vroeg op het doel van FC Eindhoven maar hun keeper Ceylon Cenik stopte de bal voor de lijn. Niet lang daarna ging Ousrouti op hetzelfde doel af maar bleef wederom zonder succes.
FC Eindhoven is reeds gedegradeerd, had een busreis van + 2 uur achter de rug en leek nog niet helemaal bij de les. De zeer actieve Mo Ousrouti gaf een voorzet af die een goede kans opleverde voor Benjamin Dagsoy, zijn inzet was net niet scherp genoeg waardoor het 0-0 bleef.

Na een minuut of 20 speelde Osrouti zich vrij, ging alleen op het Eindhoven doel af en schoot de bal beheerst in de bovenhoek. Keeper Ceylan was kansloos, stand 1 tegen 0. Binnen de minuut maakte FC Eindhoven al de gelijkmaker via Angel Kovani. TAC’90 moest weer opnieuw beginnen en pakte snel de draad op. Spits Rensy Barradas schoot hard maar over het Eindhovense doel. En tot verbazing van velen werd er een drinkpauze ingelast door de scheids. Waar slaat dit op, vanaf 25 graden zijn zulke pauzes pas echt zinvol. De toch al niet geweldige wedstrijd werd daarmee verder uit het ritme gehaald.

De wedstrijd kabbelde voort tot vlak voor rust Randall Labordes aan de basis stond van een schitterende aanval op over links, Rensy Barradas rukte op richting het FC Eindhoven doel, maar schoot de bal over de goal. Tot het rust signaal heeft doelman Dion van Wijk van TAC’90 geen moeilijke ballen gehad. In de slotseconde van de 1e helft werd Mo El Ousrouti flink onderuit geschopt, een echte aanslag op de benen van Osrouti door een FC Eindhoven speler. Er hoorde maar één kleur kaart bij deze actie, echt toonde KNVB scheidsrechter Clint van der Heyden uit Alblasserdam de gele kaart. De bewuste speler van de tegen partij mocht hier niet mee mopperen. Je wordt als KNVB Official aangesteld in deze klasse om de spelregels juist toe te passen maar marchandeerde deze arbiter met diezelfde KNVB spel regels. Het opstootje veroorzaakt door deze grove overtreding was te voorkomen geweest.

Tweede helft
De tweede helft begon zoals hij geëindigd was, Rensy Baradas en Benjamin Dagsoy van TAC’90 probeerden de thuisploeg op voorsprong te zetten. Maar hun schoten op Eindhovense doel bezorgde keeper Cenik geen hoofdbrekens. Een laatste actie van Mo El Ousrouti maakten de toeschouwers nog mee, hij gaf een voorzet op medespeler Randall Labordes, die vanmiddag weer goed op dreef was, en hij kopte de bal schitterend tegen de touwen 2 tegen 1 . Door die aanslag in de 1e helft moest Mo El Ousrouti, geblesseerd en strompelend naar de kleedkamer toe lopen. Ook kort erna kreeg de man die de schop had uitgedeeld in de 1e helft, de FC Eindhoven speler spelend met rugnr. 22 Nassim Markgraaf, na weer een te grove overtreding zijn tweede gelede kaart en moest het veld verlaten. FC Eindhoven moest met 10 man verder.

Slotfase
De slotfase had ook schriftelijk kunnen worden afgedaan, het publiek werd niet verwend deze middag. Vlak voor tijd schoot FC Eindhoven speler Jason Klinken voor het eerst in de tweede helft op het doel van Dion van Wijk van TAC’ 90 maar van Wijk had geen moeite met dat schot. En wederom werd vriend en vijand verrast met een drink pauze nu na de rust. Te gek voor woorden, een gure wind daar had het publiek wel last van, maar geen hitte die drinkpauzes rechtvaardigde. Wij zouden deze KNVB scheidsrechter willen adviseren, hou voortaan snelheid in het spel en doe geen domme dingen meer en drink na afloop als het karwei er op zit een extra drankje.

KNVB Assistent scheidsrechter Merel Verkerk voor de tweede keer bij TAC’90 aanwezig
Voor dat uw verslaggever iets meer over Merel gaat vertellen, wil ik de hoofdtrainer van TAC’90 Arie van der Padt, hij is de eerste trainer na jaren die ons op de vingers durft te tikken, bedanken voor zijn advies aan ondergetekende minder info te geven over het randgebeuren bij wedstrijden in plaats van over de wedstrijd. Na afloop gaf van der Padt aan “dit was onze slechtste wedstrijd van het seizoen, schrijft u van het Haags Amateur Voetbal dit keer graag meer over het rand gebeuren, en heel veel minder over het duel”

Dat gaan we direct doen en ook toevoegen.
U vraagt en wij draaien ja toch. Wij zijn flexibel en denken mee met de trainer van de thuisclub die het zeker goed heeft gedaan dit seizoen. Gaan we toch weer terug naar het randgebeuren, wat deze middag best een hoofdrol heeft verdiend. De KNVB scheidsrechter is genoeg aan bod geweest in bovenstaand verslag, en zijn enige vrouwelijke KNVB Assistent Merel Verkerk is ambitieus met haar taak voor de KNVB bezig. Zij wil naar het betaalde voetbal toe en daar kom je eerder als KNVB Assistent dan als arbiter. Merel heeft haar taak goed uitgevoerd deze middag in Den Haag. Voor aanvang en na de rust de netten gecontroleerd en uitstekend de rol van assistent vervuld.

Maar zij had als adviseur in haar kielzog een KNVB waarnemer meegenomen naar Den Haag. Prima is ook toegestaan en met zijn advies kan Merel uitgroeien tot een talentvolle KNVB Assistent. Maar als zo’n KNVB waarnemer er voor zorgt dat zijn advies een situatie oplevert dat de toeschouwers en spelers lang op het veld staan te wachten tot het trio de kleedkamer weer heeft verlaten en aan de tweede helft kan beginnen. Dat is niet relevant maar onzin.

Geef dat advies na afloop en niet in de rust. Wij hebben in de gehele eerste helft misschien 25 minuten of nog minder voetbal mogen zien en de dienstdoende KNVB Waarnemer gaat tijdens de rust toch 20 minuten met Merel praten om de eerste 45 minuten te evalueren, veel praten en weinig zeggen. KNVB scheidrechter van deze middag, ons laatste gratis advies, zeg tegen die KNVB adviseur, “Ik hou me strikt aan 15 minuten pauze, gaan jullie buiten verder met die evaluatie. Ik ga nu alleen het veld op, ik heb hier de leiding en niemand anders”. Ja in het belang van spelers en toeschouwers wilde ik u als lezers van het Haags Amateur Voetbal dit gekke randgebeuren zeker niet onthouden. En Arie, proost op de drie punten.