TAC‘90 verliest van een lager geklasseerd RKSV Heeze

Heeze ligt achter Eindhoven en RKSV Heeze is een middelgrote club met 500 spelende leden. Het is de eerste wedstrijd van beide ploegen in het Zomertijdperk.

Wedstrijdverloop
Heeze ging deze middag als eerste naar het doel van TAC 90. Maar de thuisclub had de eerste grote kans om te scoren. Hun spits ging alleen op Heeze keeper Lars Boumans af, deze voorkwam met zijn optreden een doel punt. Heeze speler Jorg van Galen probeerde het in de tegen aanval met een lob, over TAC90 keeper Dion van Wijk heen, die kans ging naast de verkeerde kant van de paal. Na 20 minuten maakte Heeze spits Tom Derxks de 0 – 1 na een mooie voorzet van Gijs Moerenhout. De bal leek houdbaar voor Dion van Wijk, hij twijfelde of de bal links of rechts van hem, geschoten zou worden.

TAC’90 moest zich herstellen van deze (onnodige) dreun en pakte de wedstrijd weer voortvarend op. Een minuut of vijf na de 0-1 ging Mo El Ousrouti alleen op de Heeze keeper Boumans af en kreeg al snel de kans om de gelijkmaker te maken. Maar de keeper pareerde Mo zijn inzet. Ook Rensy Barradas zijn prima ingeschoten vrije trap had een beter lot verdiend, de bal ging ook deze keer langs de verkeerde kant van de doelpaal. UIteindelijk werd met een 0-1 ruststand aan de thee gegaan. Trainer Arie van der Padt zal in de rust zijn jongens wel even gaan toespreken en / of wakker schudden. Nee het liep niet in het eerste bedrijf bij TAC 90, dat in Heeze een stugge ploeg trof en die het veld probeert zo klein mogelijk te houden en heel weinig ruimte weg geeft. Als het zo door gaat komt TAC90 nooit in haar gewenste spel ritme, via de vleugels vol druk zetten hadden we tot de rust te weinig gezien.

Tweede helft
Normaliter speelt TAC 90 richting Aagje Dekenlaan twee klassen beter dus was dat wellicht het aanknopingspunt deze middag nog de punten in huis te houden. Vlak na rust was het Mo El Ousrouti die een hard schot afvuurde op het doel van Heeze, de keeper van Heeze moest de bal lossen en Jezus Penate had die bal voor het in schieten maar schoot de bal naast de paal. TAC90 is nog niet in grootste vorm verre van dat zelfs, waardoor zij zo hoog op de ranglijst zijn gekomen dit seizoen.

Heeze speelt niet groots, knijpen met hun backs als het spel er om vraagt en dekken kort op de man en dat is ook de hoofdreden, dat TAC `90 het een beetje laat afweten zondagmiddag. Er is nog wel tijd om aansluiting te vinden, maar het juiste gaatje werd niet gevonden.

Jezus Penate schiet op het Heeze doel, maar te zacht er volgt een corner. Maar ook uit dode spelmomenten kunnen teveel TAC 90 spelers niet die speler bereiken die dezelfde kleur rood blauwe shirt draagt. Ook Dion van Wijk onderscheidde zich nog door een bal uit de boven hoek te tikken met zijn vuisten. Ook TAC90 kwam vlak voor tijd een paar keer wel gevaarlijk dicht bij Heeze keeper Lars Boumans, maar die groeide uit tot Man off the match met zijn schitterende reddingen. Hij dreef de TAC’90 spitsen af en toe tot wanhoop.

Slotfase
Wij hebben gekeken naar een tegen vallende tweede helft, waar in zelfs Mo El Ousrouti de 1 – 1 op zijn schoen had liggen, maar de accuratesse en juiste richting naar het doel van Heeze daar ontbrak het aan. En niet alleen bij Mo, teveel, ook bepalende spelers haalden niet het niveau wat wij van hun gewend zijn. Heeze vertrok heel blij met deze nipte overwinning richting Eindhoven. En TAC `90 zal bij een volgende wedstrijd beter aan de start moeten verschijnen om het verschil in doelpunten wel uit te gaan drukken. Zij hebben dit seizoen al bewezen dat het kan.

KNVB – scheidsrechter Clint van der Heijden uit Alblasserdam was geen onbekende voor TAC `90 . Hij floot een prima wedstrijd, liet zich door enkele toneelstukjes van spelers aan beide kanten niet van de wijs brengen en was ter plekke om in te grijpen als het spel daar om vroeg.

Het is de eerste KNVB – scheidsrechter die wij mee maken, en wij lopen toch al ruim 50 jaar mee, op en rond die velden die in een minuut tijd aan 3 spelers van Heeze een gele kaart heeft getoond, een record. De man met uitstraling gaf zelf na afloop ruiterlijk toe, ik ben geen kaarten trekker. Maar als 2 spelers van Heeze o.a. hun aanvoerder de nr. 3 blijven mopperen tegen mij en als ik ze daar voor al had gewaarschuwd daar mee te stoppen en ze blijven dan door gaan, dan is het klaar. Daar ben ik consequent in, dan zijn ze bij mij aan de beurt.
Redactie en foto`s : Peter Grootscholten