TAC’90 krijgt te weinig tegen koploper Best Vooruit

Toen wij aan kwamen bij TAC, was de bus met spelers en begeleiding van Best Vooruit net aan gekomen in Den Haag. En zo`n bus reis kost toch om het weekend 800 euro om een uitduel te kunnen bezoeken. De club is in 1930 opgericht en telt momenteel 1300 leden, een grote voetbal club dus. Leuk detail is dat ook enkele spelers uit de jeugd afdeling van PSV lid van deze club zijn.

Direct na het begin van het duel werd al snel duidelijk dat de koploper nadrukkelijk hun visite kaartje af wilde geven. Binnen 2 minuten maakte de Brabantse ploeg de 0 – 1. Tim Violet gaf de voorzet en Robin Buiks was de maker van deze vroege goal. Nog geen tien minuten later werd er over 35m een perfecte voorzet gegeven en die bal werd tegendraads ingekopt door weer Robin Buiks 0–2.

Op dat moment zagen we een titelkandidaat aan het werk op sportpark De Verlichting. TAC keeper Dion van Wijk was kansloos bij beide goals. Toch maakte TAC de aansluitingstreffer, een schitterende genomen vrije trap van Rensy Baradas, de voormalig Arubaanse internationaal. Hij krulde zijn schot in de rechterbeneden hoek, de keeper van Best Vooruit, Jesper Storms, had het na kijken 1–2. Kort na deze treffer was het weer de beste man van het veld bij Best Vooruit, Robin Buiks, die zijn hattrick voltooide in de eerste helft. Uit een corner scoorde Buiks. Dit was tevens de ruststand van de niet onaantrekkijke wedstrijd.

Het zal niet meevallen voor TAC de rollen om te draaien. TAC trainer Arie van der Padt doet net als een week geleden enkele omzettingen en de TAC trein lijkt veel beter op gang te komen. TAC komt ook terug in de wedstrijd door een prachtige goal van Mert Dogrusoz. Met een 2–3 tussenstand zijn de mogelijkheden voor TAC’90 gegroeid. De wedstrijd draaide volledig en TAC’90 bepaalde het spelbeeld. Best Vooruit moest alle zeilen bij zetten om hun voorsprong te behouden.

TAC’90 kreeg een aantal kansen maar toch was het bijna Best Vooruit uit een counter de bal op de TAC lat schoot, een schot waar TAC keeper Dion van Wijk alleen maar naar kon kijken.

De toeschouwers zagen langs de lijn een veel aantrekkelijkere tweede helft die in een veel hoger tempo werd gespeeld en geen moment verveelde. Het enige dat ontbrak bij de thuisploeg was de afronding van de kansen. Een gelijkspel had TAC wel verdiend na de rust, daar waren de bezoekers uit Best het na afloop ook over eens.

KNVB – scheidsrechter Christan van Daal uit Heeswijk Dinter liet in deze sportieve wedstrijd zien dat je als leidsman niet altijd een rits gele kaarten hoef te trekken om het duel naar je hand te kunnen zetten en ook in de hand te houden.

3x geel was het eind resultaat. En je merkte bijna niet dat de man er was binnen de witte lijnen en dan ben je voor het publiek, spelers en begeleiding goed bezig geweest.

Redactie en foto`s: Peter Grootscholten.