Audio | TAC’90 wint in extremis van SC ’t Zand na “One Man Show” scheidsrechter. Sportsignaal in gesprek met Arie van der Padt

TAC speelde afgelopen zondag tegen t`Zand uit Tilburg opgericht in 1962 opgericht en telt maar liefst 1300 voetballende leden. De temperatuur is laag, maar het zonnetje schijnt.

We zijn een kwartiertje bezig als TAC speler Rency Baradas een vrije trap nam die niets opleverde. En snel daar na schiet weer Baradas met alleen keeper van t`Zand Vincent Vroomans voor zich te zacht op de goal, de keeper kon deze bal eenvoudig pareren.

Mo el Ousrouti werd buiten de 16.m getorpedeerd, dit had een kort opstootje tot gevolg. Ook Rensy Baradas zijn volgende schot op het doel van Vroomans ging langs de verkeerde kan van de doelpaal.

De uitvallen van TAC zijn gevaarlijker maar leveren geen voorsprong op. TAC’90 speler Baradas raakte even geblesseerd maar kon gelukkig verder spelen. Een afgemeten lob van Randall Labordes, volgend seizoen speler van VUC, gaat over de goal van t` Zand. TAC’90 was de betere ploeg maar sprong slordig om met de geboden kansen.

‘T Zand had zo maar kunnen scoren uit de tegenaanvallen maar ook dat lukte niet. Rensy Baradas bleef gevaarlijk, hij schoot op en naast de goal maar keeper Vincent Vroomans keerde al zijn schoten of zag de bal naast belanden. TAC’90 had ruim voor moeten staan maar bereikte de rust bij een 0 – 0 stand.

Bij deze wedstrijd was de KNVB – leiding in handen van Rene de Loos uit Tilburg dezelfde woonplaats van tegenstander tZand.

Gaat TAC de kansen wel verzilveren in de tweede helft.?

Binnen de minuut kopte TAC speler Jahir Valerius een corner over de lat. Dit was pech voor TAC’90. Uit de aanval die daarop volgde scoorde Randall Labordes maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Toch kwam al vrij snel daarna TAC’90 wel op voorsprong. Randall Labordes gaf de bal op maat voor en Rensy Baradas schoot de bal tegen de touwen 1 – 0.

Het veldspel werd daarna wat rommeliger en de manier van fluiten had invloed op het spel van beide ploegen met nog 20 minuten te spelen op de klok werd de wedstrijd meer spannend dan goed.

Een ding was zeker de voorsprong was verdiend het team van Arie van der Padt. In de 80 minuut staakte KNVB – arbiter Rene de Loos voor 15 minuten dit duel. Kennelijk waren er ongepaste woorden geroepen aan het adres van deze arbiter en zijn assistent.

Bij het vervolg en de extra tijd bereikte deze wedstrijd de amusementwaarde 8. Mo el Ousrouti schoot de bal weer naast het doel van tZand . TAC'90 voerde de druk op maar de uitvallen van tZand vroegen ook veel aandacht. Uit een corner maakte de gasten vlak voor het einde van de reguliere speeltijd de gelijkmaker.

Man off the Match werd Jahir Valerius hij maakte uiteindelijk naast de 1-1 (eigen doelpunt) ook de 2–1 en heel TAC ging uit haar dak

In de 100e minuut, 1 minuut voor tijd viel dit doelpunt uit een prachtige aanval van TAC’90. Over diverse schijven van links naar rechts uitgevoerd en afgerond door Valerius. Van zo een slot akkoord kan je als club alleen maar dromen. En gelijk ook als koploper van het veld gaan op zondag 5 februari 2023.

Complimenten aan dit team en begeleiding van TAC`90.

One man show ruim na rust uitgevoerd door de KNVB – scheidsrechter Rene de Loos uit dezelfde woonplaats Tilburg waar S.C t`Zand hun thuishaven bezit. Velen en dat waren meest Haagsche supporters vertrouwden ons toe, hoe kan de KNVB in godsnaam een scheidsrechter aanstellen in Den Haag uit Tilburg. En ook fluitend als KNVB – vertegenwoordiger in een opvallend roze shirt. Ja wij kwalificeren dit als een aanfluiting, het publiek noemde hem clown. Dan mis je de uitstraling die nodig is.

Deze scheidsrechter pakte de laatste 20 minuten de hoofdrol. Hij floot lankmoedig, nee noem het maar warrig. Spelers van beiden ploegen wisten soms ook niet bij vrije trappen naar welke kant gaat zijn hand wijzen. Het liep in extremis voor TAC `90 goed af.

Redactie en foto`s: Peter Grootscholten.

Sportsignaal was aanwezig bij deze wedstrijd en verslaggever Nico Graaman ging in gesprek met hoofdtrainer Arie van der Padt.