TAC `90 wint van Wippolder

Wedstrijd verloop
Beide ploegen waren op sportpark De Verlichting pas 10 minuten onderweg toen aan Wippolder een penalty werd toegekend. Een 100% terechte penalty die werd toegewezen door KNVB – scheidsrechter Ruben Kooy . Die werd dan ook onberispelijk ingeschoten door aanvoerder Daley Uythof. Hij plaatste de bal in de andere hoek van keeper Dion van Wijk.

TAC’90 rechtte de rug en kwam via aanvoerder Randall Labordes al weer vrij snel op gelijke hoogte. Labordes ging slim door de verdediging van Wippolder heen en schoot de gelijkmaker binnen 1 – 1. Het was een sportief en aantrekkelijk duel dat op en neer ging. Vlak voor rust maakte een verdediger van Wippolder hands en kreeg TAC’90 een penalty. Voor de specialist bij TAC’90, Randall Labordes, is zo`n presentje wel besteed. Hij schoot de bal onberispelijk binnen en liet de keeper van Wippolder kansloos. Vlak daarna klonk het rustsignaal bij een stand van 2 tegen 1 voor het team van trainer Rob Gieben.

Tweede helft
In de tweede helft eenzelfde beeld, een leuke op en neer gaande wedstrijd waarin beide ploegen voor de winst gingen. De duel werden wel wat feller en scheidsrechter Kooy bleef en moest alert blijven.

Slotfase
Wippolder leek een optisch overwicht te hebben maar de beste kansen waren voor TAC’90, Mounir Faloun kopte een bij een riante kans naast. Wippolder kreeg ook kansjes, TAC ’90 keeper Dion van Wijk behield voor zijn ploeg met een knappe redding de voorsprong in de wedstrijd. Even voor tijd kwam er opschudding een buitenspelgoal werd resoluut afgekeurd, door scheidsrechter Kooy en daarover hadden de mensen aan Wippolder kant een andere mening.

Toen invaller Jezus Pennate na een mooie actie fraai de 3–1 maakte leek de wedstrijd beslist. Maar niets was minder waar toen al een invaller, Richard Kasius van buiten de 16.m namens Wippolder raak schoot, 3–2. Wippolder dacht dat er nog meer te halen was maar scheidsrechter Kooy floot niet lang daarna voor het einde. Een benauwde maar verdiende overwinning voor een effectiever TAC’90.

Tot slot
Wij van Het Haags Amateur Voetbal vonden samen met diverse andere aanwezigen dat KNVB – scheidsrechter Ruben Kooy, uit het talenten traject, de beste man van het veld was. Soeverein leidde hij dit sportieve duel. Hij genoot terecht na afloop van zijn broodje hete kip. Deze 22 jarige heer Kooy komt op zijn leeftijd nog in aanmerking voor het betaald voetbal. Prima conditie, overwicht op beide teams en een goede uitstraling. Met het hoge cijfer 8.5 kan Ruben met een gerust hart zijn terugreis aanvaarden naar KRIMPEN aan den IJSSEL.

Redactie en foto`s : Peter Grootscholten

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten