SVC’08 de morele winnaar in de topper tegen Vitesse Delft

Invallers SVC’08 maken het verschil

SVC’08 de morele winnaar in de topper tegen Vitesse Delft (2-2)

Nico Mos

Er werd naar uitgekeken. De nummer 1 tegen de nummer 2 in de 2e klasse. Echter zowel Vitesse Delft als SVC’08 lieten geen hoogstaand voetbal zien. De wedstrijd leek in het voordeel van de thuisclub te vallen, maar SVC’08 rechtte haar rug en kwam diep in blessuretijd langszij. Zij speelde toen al met tien man, maar houden door dit gelijke spel de marge van 3 punten met Vitesse Delft.

Vitesse Delft zat er direct bovenop en was zeker in die aanvangsfase de bovenliggende partij. Zonder dat er overigens echte kansen werden afgedwongen. Aan de andere kant liet SVC’08 niet het kaas van haar brood eten en stond verdedigend goed, met als uitblinker aanvankelijk Jordy de Bruin. Tussen de 10e en 15e minuut kreeg Vitesse Delft vier hoekschoppen op rij, maar die mondden niet uit in gerichte doelkansen. Na ruim een kwartier verscheen SVC’08 voor het eerst voor het doel van Vitesse Delft, maar het schot van Nathan Martina smoorde. Later kreeg SVC’08 nog een mogelijkheid, maar ook nu hield keeper Lennart v.d. Hengel zijn doel schoon.

Blunder

Vlak voor rust beging de sterk spelende Jordy de Bruin een blunder van vanjewelste. Hij kopte (te) zwak terug op zijn doelman, Wesley Storm. Domenque Aries zat er snel tussen en scoorde in de verre hoek (1-0). Op een voor SVC’08 rot moment zo vlak voor rust. Ook na de thee bleef de opbouw aan beide kanten erbarmelijk. Nagenoeg iedere bal kwam niet aan waardoor ook de tweede ballen verloren gingen en er nooit druk op het doel gegeven kon worden. Nadat de thuisclub eerst een schot via de lat terug zal stuiteren in het veld was het vijf minuten later wel raak. Weer ging Jordy de Bruin in de fout door Patrick dos Tavares Reis te tackelen in het strafschopgebied. Arbiter Stuurman wees resoluut naar de stip. Duncan Sjerp belastte zich hiermee en schoot onberispelijk raak.

De wedstrijd leek na een uur gespeeld ook gezin het wedstrijdbeeld. Maar een kwartier voor tijd kwam SVC’08, uit het niets, op 2-1. Matthijs de Jong schoot met een streep uit en afgeslagen hoekschop, in het doel en het was weer een wedstrijd. Toen dan ook nog Björn Balzer van SVC’08 de rode kaart kreeg, voor natrappen, lag de weg voor de winst open voor Vitesse Delft. Uiteindelijk maakte de invallers van SVC’08, Tristan Dufour en Yannick Willems hun invalbeurten meer dan waar. In de 6e minuut van de blessuretijd zette Tristan Dufou voor en tikte Yannick Willems de 2-2 binnen. SVC’08 was uiteindelijk de morele winnaar, Vitesse Delft met een kater achterlatend.

‘Het veld is dramatisch’

“Het  niveau van de wedstrijd was niet al te hoog, maar dat heeft ook voor 80% met het veld te maken. Ik snap ook niet waarom ze hier geen kunstgrasveld aanleggen. Daardoor kreeg je alleen maar lange ballen. Gewoon voetballen hierop is simpelweg niet te doen. Er ging heel veel verkeerd, maar dat komt denk ik deels door de spanning. Natuurlijk ben ik blij door het resultaat. Ook door de inbreng van mijn opportunistische wissels. Ik voelde gewoon dat wij nog zouden gaan scoren, ondanks we met tien man speelden. Maar er is nog niets beslist, want plek 1 t/m 6 ontlopen elkaar heel weinig”, aldus trainer Jeffrey Frijters.

‘Klote gevoel’

“Bij mij overheerst een klote gevoel. We laten het gebeuren in de laatste tien minuten. Er ging van alles mis bij ons, maar los daarvan waarom er 9.5 minuten worden bijgetrokken is, is mij echt een raadsel. Maar daardoor speel je niet gelijk hoor, want wij maakten verkeerde beslissingen en geven onnodig een hoekschop weg waaruit de 2-1 wordt gescoord. Jammer, want bij winst hadden we bovenaan gestaan. Het is niet anders en we zullen er over drie weken gewoon weer moeten staat”, aldus Ronald Hes, trainer van Vitesse Delft.

Redactie: Nico Mos
Foto en video: Vitesse Delft