Update: SV Houtwijk winnaar eigen toernooi. ODB wint kleine finale, Jordi Mulder scoort bij terugkeer op Sportpark Rijnveld

Houtwijk had het in de eerste helft heel lastig tegen Quick Steps maar won uit eindelijk wel het eigen toernooi.

Een sfeervol gevuld terras bij Houtwijk speciaal ingericht door de bar commissie
Houtwijk 2 – VELO 3

Als vereniging kan Houtwijk terug kijken op een geslaagde slotdag van het toernooi. Tegen het middag uur traden Houtwijk 2 en VELO 3 binnen de lijnen o.lv. KNVB – scheidsrechter Ismael. De tussen stand was 2- 2 en de eind stand viel in het voor deel uit van VELO 3 2 – 5. VELO heeft een ervaren elftal en heeft dit seizoen versterking gekregen in de vorm van Daan van Rossum, oud speler van VELO 1. Jan Kloor zijn team gaat in de competitie ook wel weer goed mee draaien. Het zijn ook twee teams van Houtwijk en VELO die een derde helft niet overslaan en dat is ook goed voor de team building.

ODB – HPSV speelden op wetra veld 2 de kleine beelden. Volgens selectie trainer Patrick Demmers van ODB die wij na afloop even hebben gesproken, was hij van mening, dat er een groot klasse verschil was tussen ODB en HPSV maar HPSV hield de eindstand knap binnen de perken op 3 – 0. Geen wanklanken viel er tijdens deze wedstrijd.

Doelpunten makers ODB waren Michael Dieksen, Salim Azdoud en tot slot geen onbekende in Houtwijk, Jordy Mulder. Wij vernamen van beide spelersgroepen, dat zij zeer tevreden waren over de KNVB scheidsrechter Mike van Dam uit Pijnacker.

Houtwijk – Quick Steps
Na de wedstrijd tegen ODB waren de verwachtingen deze middag hoog gespannen in en rondom de selectie van Houtwijk van Richard Douw die kennelijk zijn rechterhand Dave Lamens nog mist in de voorbereiding. Het was niet Houtwijk wat de lakens uitdeelde in de eerste helft, maar Quick Steps was de bovenliggende partij. Het was niet goed wat Houtwijk de eerste helft liet zien. Met gedurfd aanvalsspel werd bij vlagen Houtwijk over lopen door Quick Steps. Een steek bal naar links en corner van rechts werden keurig ingekopt door Quick Steps spits Giovanni Staal 0 – 1. De van WIK overgekomen nieuwe keeper Donny Jansen was kansloos. En op slag van een half uur spelen maakte Quick Steps hun tweede goal, daar tekende Ricardo Vrolijk voor 0 – 2. Dan krijg je toch tijdelijk een tik op je neus.

De armgebaren bij trainer Douw gingen steeds radelozer de lucht in. Hij moet hem kennende even gedacht hebben loop ik nou in Houtwijk langs de lijn of ben ik tijdelijk terug op het complex van Wanica Star, Die 2 helften leken veel op elkaar. Trainer Douw werd voor rust zelfs nog gered door zijn eigen keeper Donny Jansen die een hopeloze 0 – 3 achterstand bij rust voorkwam.door Jansen stak zijn voet uit en via de lat ging die bal over. Ruststand 0-2.

In de rust heeft Richard Douw de zaken omgezet en rechtgetrokken en Quick Steps trainer Ronald Freen bracht diverse wissels in. Toen werd er ook weer met open vizier gestreden om de bal,de een tweetjes kwamen weer uit de verf. In 10 minuten tijd vielen er 3 doelpunten en was de stand 3 – 2 voor de thuisclub. Een terechte pingel en op snelheid werden er nog wat spelers richting het Quick Steps doel gestuurd, en de eindafronding van dit duel was 7 – 2.

Doelpunten makers Houtwijk: 2x Kubilay van Oosten 2x Gokmen Coban 2x Sinan Ocal en Kadir Narsen.

Quik Steps trainer Ronald Freen vond na afloop dat hij met zijn ploeg Houtwijk voor rust in de zak had. Zijn selectie is groter dan 11 man, die anderen hebben vlg trainer Freen ook recht op speeltijd.

Beste man van het veld was wederom KNVB scheidsrechter Yoran Pekaar. Er was voor, tijdens en na de wedstrijd respect voor de scheids en hij kreeg van heel veel spelers een beankje. Ja ze kunnen wel eens voor spelers in de weg lopen en vervelend zijn scheidsrechters, maar zonder die man kan je niet een wedstrijd beginnen. Denk daar maar eens over na !!!

ODB speelde op hetzelfde toernooi tegen HPSV: 3-0. Bij rust stond het al 2-0 in het voordeel van ODB.

Quick Steps eindigde uiteindelijk op de tweede plaats achter SV Houtwijk. ODB werd derde, HPSV eindigde als laatste.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl
        Foto’s: Elaine Verbaan-Mulder