Sv Houtwijk loopt tegen grote nederlaag aan tegen GSC-ESDO

Houtwijk trad aan tegen het hoog geplaatste GSC ESDO van trainer Ali Boussaboun. Het team van Jan Kloor  miste vier spelers vanwege een blessure en niet de minsten, Robbie Boere , Roy Hartman, Reduan Boutesqout en Danny van Kesteren. De wedstrijdsponsor is kantine beheerder Ben van Lieshout.

De pupil van de week heet: Emilio Alceguiez hij is 9 jaar. Speelt in de Jo. 10 – 1 en hij eet volgens zijn moeder, het liefst Pizza.

 Wedstrijdverloop

Al binnen 5 minuten kopte ESDO spits Mo Tabelhajt de 0 – 1 achter Houtwijk keeper Jeroen Everitz. Houtwijk liep al vroeg achter de feiten aan tegen een technisch zeer vaardig GSC Esdo.

Een schot van Houtwijk spits Mitchell Sips werd tegengehouden door de GSC/ESDO keeper Allouya en dat was de enige kans in de beginfase.

Al snel werd duidelijk dat als Houtwijk iets wilde er heel zuinig met de kansen moest worden omgesprongen. Een van die kansen ontstond uit een corner van Nick Brouwer die de Nick Sadi te zacht op de goal van GSC ESDO werd geschoten. Ook spits Lesley Kloor schoot naast de goal van GSC/ESDO.

In die fase leek Houtwijk zich te herstellen van de snelle goal maar kwam van een koude kermis thuis oten Houssain El Zeryouh  de tweede goal maakte voor GSC/ESDO, 0 – 2  en de koek was nog niet op.

GSC Esdp gaf gas en door geklungel achter in was het nog voor rust beslist. Redouan Tabelhajet 2x en Houssain El  Zeryouh schoten de gasten naar 0–5.

Tweede helft

Om nog iets van de wedstrijd te maken moest Houtwijk uit een ander vaatje tappen om niet met dubbele cijfers onderuit te gaan.

GSC Esdo nam duidelijk gas terug en liet Houtwijk komen, een schot van Nick Sadi kwam op de bovenkant de lat maar de ere treffer viel niet.

 Een extra domper was het feit dat keeper Jeroen Everitz geblesseerd uitviel. Een tegenvaller voor trainer Kloor. Zijn vervanger Manuel Bongers stond koud in het veld toen hij de gang naar het net moest maken en Kursat Ozbek namens GSC-ESDO het halve dozijn  binnen schoot.

Een teleurstellende middag die in de stromende regen werd gespeeld. Een troost, het kan de komende week alleen maar beter.

 Tot slot : De ervaren KNVB – scheidsrechter Nico de Jong uit Alphen aan de RIJN leidde bekwaam dit duel, voelde goed aan hoe hij met de spelers om moest gaan .En beide teams werkten er aan mee. De wedstrijd had een zeer sportief verloop.  

a.s zaterdag 25 november  SVH – Houtwijk let op !! aanvang  16.30.uur aan de Noordweg.

GSC Esdo komt niet in actie omdat tegenstander BMT is stilgezet door de KNVB.

Redactie en foto`s : Peter Grootscholten

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten