SV Houtwijk had het moeilijk met en bij SV Erasmus

Opkomst beide elftallen met in hun midden KNVB – scheidsrechter David van Dis uit Delft en zo als wij van Het Haags Amateur Voetbal gewend zijn, stond de koffie en melk al klaar  bij Erasmus. Ontvangen door hun trouwe vrijwilligers  Hans van Vliet secretaris van Erasmus en de man waar de thuis club niet om heen kan Piet van Dam.

Al na 3 minuten kwam Houtwijk op voorsprong, een mooie pass van Diego Wille op Sinan Ocal betekende een snelle voorsprong 1 – 0. Op slag van een half uur spelen maakte de Erasmus spits Donny Stakenburg gelijk 1 – 1. Het werd ook de ruststand.

Rico de Haas schoot de bal op de keeper van Erasmus die stompte de bal weg en Kadir Narsen benutte dit buitenkansje 1 – 2. Ja op een moment dat er veel verkeerde passes werden verzonden door beide ploegen. Furkan Kaya schiet op de boven lat bij Erasmus.

Bij een tegen aanval maakte Erasmus toch de gelijkmaker 2 – 2 de maker was even moeilijk te traceren voor ons, op het moment van scoren. Ja terwijl Houtwijk bij rust al met 0 – 3 voor had kunnen staan. Ga je slordig met de geboden kansen om , dan straft je tegenstander dat af.

Houtwijk  kwam in de 4 minuten toegekende blessure tijd, toch nog op een 2 – 3 voorsprong. Er ontspon een discussie over die derde goal van Houtwijk, met nog 2 minuten speeltijd te gaan. Uw verslaggever zat op dat moment rond de midden lijn op het mooie Erasmus complex met het zonnetje in de rug.

In deze gaat het om de juiste feiten of je iets wel of niet iets heeft gezien, als je iets geconstateerd heeft met de na druk ( op als ) over de laatste fase van bovenstaand duel,. Van die te grote afstand iets waarnemen,  daar is niets zinnigs over te zeggen en / of iets  over op papier te schrijven.

Wel zal dan het rapport richting KNVB van scheidsrechter David van Dis ,  leidend  zijn , wat er met die laatste 2 minuten speeltijd gaat plaats vinden., over een wedstrijd gespeeld op zaterdag 23  april 2022 op het terrein van: Erasmus.

Redactie en foto`s : Peter Grootscholten