SV Houtwijk behoorlijk op schot tegen SV Zuid West Den Haag

Het uitduel tegen SV Zuid West Den Haag werd in blessuretijd eind oktober gewonnen door Houtwijk: 1 -2. Maar de aanstaande kampioen Sportclub Monster won vorige week nipt met 1 – 0 tegen diezelfde ploeg die in Houtwijk de tegenstander is. Kennelijk heeft SV Zuid West Den Haag wel een goede keeper op doel staan. Houtwijk kan en mag met zo`n elftal in huis, nooit terugkeren eind van het seizoen naar de zaterdag vierde klasse. Dan heeft vertrekkend hoofdtrainer Richard Douw wat uit te leggen.

Wedstrijdverloop

Houtwijk was vanaf de aftrap van plan de zeperd van een week eerder in Maasland weg te poetsen. Dat lukte al vrij snel na de aftrap, de doelpuntenmaker was Houtwijk spits Kubilay van Oosten. Diezelfde van Oosten stond ook aan de basis van de 2 – 0.  Een prima voorzet, Sinan Ocal had de bal voor het intikken:  2 – 0.  Er stond op dat moment 15 minuten gespeeld op het scorebord.

SV Zuid West Den Haag kwam sporadisch in de buurt van het Houtwijk-doel. Wel fraai was de voorzet van Jesse Smit op het hoofd van Sinan Ocal, die schitterend op de bovenkant van de lat kopte. Dat was pech hebben.

Kubilay van Oosten maakte nog even zijn tweede goal en de 3 – 0 was een riante voorsprong. En zo waar nog een strafschop voor de rust van de prima leidende KNVB – scheidsrechter en Lesley Kloor schoot raak: 4 – 0 en dat werd ook de ruststand.

Tweede helft

Die zou met zo`n tussenstand  geen probleem hoeven te zijn, maar het blijft voetbal wat we beoefenen. Al vrij snel na rust maakte Sinan Ocal aan alle onzekerheid een einde, slalomde knap langs een paar Zuid West verdedigers, en knalde raak in de rechter boven hoek: 5 – 0. Dit betekent tevens op slot die wedstrijd, geen risico nemen, geen geel op lopen, uitspelen dit duel. Niet meer maar ook niet minder.

SV Zuid West Den Haag bleef ook met deze grote achterstand, sportief tegenstand bieden. Maar als ze nog een uur doorspelen dan maken ze waarschijnlijk nog geen goal. De Houtwijk-selectie zorgde ook na rust nog steeds voor vermaak, voor het te weinig aanwezige publiek. Ze geven weinig weg, de wil om winnend af te sluiten is bij de heren van Houtwijk duidelijk aanwezig.

Volgens insiders met voetbalkennis in huis, is het teruglopen van aantallen publiek in het amateurvoetbal (en niet alleen bij Houtwijk), de grote schuld van de twee jarige coronaperiode waardoor het publiek andere uitjes is gaan opzoeken. Dat is wel jammer, onder andere voor de bar omzet en zeker ook voor spelers en trainers die toch de hele week naar zo’n wedstrijd toeleven. Er aan werken om iets te bieden wat voldoet en derde klasse waardig is. Toch verdient dit met plezier spelende Houtwijk meer publiek.

Scoren is mooi en goed maar of je wel of niet kan scoren, je bent wel afhankelijk van je mede spelers, of die gaan voor eigen succes of die gunt jou de bal bijvoorbeeld via een voorzet of corner. Pas dan  kan jij de Man Of The Match worden en het net laten bollen. Het overspelen gaat bij Houtwijk steeds meer de doorslag geven. Geven en nemen en elkaar wat gunnen, dat werkt ook nog steeds in het amateurvoetbal.

Slotfase

In deze fase werd 10 minuten voor tijd de Houtwijk-doelman Donny Jansen in de korte hoek nog even getest, door de spits van SV Zuid West Den Haag die het mooiste schot voor zijn team afleverde van de hele wedstrijd. Maar doelman Jansen stopte de bal in de benedenhoek. En liet zien dat hij klaar is, om volgende week tegen zijn voormalige club Laakkwartier weer onder de lat van Houtwijk 1 plaats te gaan nemen.

Duel lekker uitspelen en er bijblijven is het parool, met twee sportieve ploegen. Het slotakkoord was weer voor het Houtwijk team. Kubilay van Oosten, in topvorm, werd op maat aangespeeld via de linker kant. Hij passeerde drie Zuid West verdedigers alsof zij er niet stonden en schoot de bal hard tegen het net. 6 – 0  was de eindstand, tevens was de derde goal van Van Oosten een feit. Mooie goals gezien en gemaakt deze voetbalmiddag en Houtwijk een terechte winnaar.

De 21-jarige KNVB – scheidsrechter Pepijn van der Hulst uit Rotterdam was het zoveelste talent uit het KNVB talenten traject, die Houtwijk dit seizoen van de KNVB kreeg toegewezen. Van der Hulst studeert Sportmarketing en werkt door de weeks bij Jumbo – Visma op de afdeling communicatie.

Hij vond na afloop dat hij geen moeilijke wedstrijd had meegemaakt, daar werkten met hun verzorgde spel ook beide ploegen aan mee. Hij heeft dit duel met veel plezier mogen leiden. Conditie- en spelregel kennis had hij meegenomen naar het veld. Aantal geel: 0. Er was niets aan te merken op zijn leiding in en bij Houtwijk. Prima gedaan en dat zonder VAR.

a.s Zaterdag 25 maart 2023, aanvang: 14.30 uur à Laakkwartier tegen Houtwijk.

Redactie en foto`s: Peter Grootscholten