Superieur RKAVV klopt Rohda Raalte

RKAVV heeft haar goede start een vervolg weten te geven in Raalte. Op bezoek bij Rohda Raalte speelde het een wedstrijd waarbij het nauwelijks in de problemen kwam. Voor de derde keer op rij stapten de Leidschendammers met een zege van het veld.

RKAVV begon sterk aan de wedstrijd. Al binnen twee minuten kreeg Tristan Croes uit een corner de mogelijkheid om te koppen, maar zijn inzet ging naast het doel. Niet veel later kreeg Xavier Akinrinbola een enorme kans om RKAVV aan de leiding te brengen. Na goed werk van Remco Overdevest kon Akinrinbola van dichtbij de openingstreffer in het lege doel schieten, maar het schot ging op de lat. Ook via Zakaria Amrani, die na een blessure zijn eerste minuten van het seizoen maakte, kwam er dreiging.

Rohda Raalte kwam er aanvallend nauwelijks aan te pas want opnieuw stond de Leidschendamse achterhoede als een huis. Na ruim een half uur kwam RKAVV op voorsprong. Uit een corner van Xavier Akinrinbola kopte Tom Plezier de 0-1 binnen. Voor Plezier zijn vijfde doelpunt in slechts drie wedstrijden. RKAVV kreeg voor de rust nog wel kansen om de score uit te breiden. Zo werd een schot van Xavier Akinrinbola uit de hoek getikt door doelman Van Oldeniel. Na knullig balverlies op het middenveld kreeg ook Rohda een kans, maar dat schot verdween over het doel van Mike Ten Kroode.

Ook na rust was het RKAVV dat de dienst uitmaakte. Zakaria Amrani dribbelde er weer ouderwets op los en kon vervolgens tot een doelpoging komen. Zijn inzet was echter niet hard genoeg om doelman Oldeniel te verslaan. Na twintig minuten verdubbelde RKAVV de voorsprong. Na een voorzet van Khashayar Saeb maakte Tristan Croes het goalie Van Oldeniel dermate lastig dat Robin Steffens vervolgens de bal beheerst tegen de touwen kon schieten: 0-2. De Leidschendammers lieten na om uit te lopen naar een hogere score. Zo had Tom Plezier een grote kans om zijn zesde treffer van het seizoen te maken, maar hij raakte bij het omspelen van de doelman de kwijt raak.

RKAVV speelde ontzettend solide en gaf achterin nauwelijks iets weg. Het middenveld veroverde veel ballen en de aanval van RKAVV leek bij vlagen vleugels te hebben. Zo schoot Abbes Rahmoune uit de draai hard op doel, waarmee hij doelman Oldeniel tot het uiterste dwong. Ook Xavier Akinrinbola testte de keeper geregeld uit.

Gescoord werd er niet meer en dus voegde RKAVV opnieuw drie punten toe aan haar totaal. Het zal met veel vertrouwen volgende week Westlandia ontvangen. De derby belooft een kraker van jewelste te worden in de top van de vierde divisie. RKAVV en Westlandia delen de tweede plaats en zullen maar wat graag willen winnen om in het spoor van koploper HBS te blijven. De aftrap op zondag 25 september is om 14.00 uur in Leidschendam. Na afloop is er een gezellige derde helft met zanger Ronnie Ronaldo.

Redactie en foto: Jonas Bloemen