Strijdvaardiger HVV bezorgt VELO eerste thuisnederlaag

Het was misschien niet allemaal oogstrelend wat het laag geklasseerde HVV op de met madeliefjes begroeide grasmat liet zien maar medekoploper VELO was niet echt bij machte om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na een 0-2 ruststand en een snelle aansluitingstreffer, 1-2, kort na de rust was VELO niet in staat om door te drukken en moest lijdzaam toezien dat HVV met veel strijd en passie met een 1-3 zege en met blije gezichten de verdiende drie punten kon bijschrijven.

HVV heeft de punten hard nodig voor handhaving en dat was vanaf de start goed te merken. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Oosterlaken gingen de Kroonleeuwen goed van start. In de eerste minuten claimde VELO nog wel een strafschop na een handsbal van een HVV-verdediger maar helaas zag de scheidsrechter dat anders en de VAR was helaas niet aanwezig. In de 10e minuut kwam HVV al op voorsprong via een fraaie treffer van Dante van der Heijden die van afstand de bal hoog in de hoek en buiten bereik van doelman Jari Puister krulde, 0-1. VELO probeerde het wel maar grossierde in slordig voetbal met veel foutieve passes en creëerde ook geen echte kansen. In de 25e minuut wist HVV zelfs de voorsprong te verdubbelen via Connor Coward die zich net buiten de 16 meter handig vrijspeelde en in de draai de bal in de verre hoek kon schieten, 0-2, ook weer buiten bereik van VELO-doelman Jari Puister. De enige wapenfeiten van VELO tot de rust waren een doelkans van Ricky van Mierlo, schot over het doel, en een inzet van Roderick Meinema, verwerkt tot hoekschop.

Na een stevige speech van trainer Kevin van der Geest ging VELO in de 2e helft prima van start. Op aangeven van Lars de Jong kon Roderick Meinema in de 47e minuut de bal strak langs HVV-doelman Guus Dicke in het doel schieten, 1-2. VELO probeerde daarna door te drukken met een doelkans van Ricky van Mierlo, inzet over het doel, maar daarna volgde er weer een lange periode van slordig voetbal waarbij de strakke wind over de lengte van het veld ook wel een nadelige rol speelde.

Met Joey Kouters, Rick Das, Irshan Jagbandhan en Reinier Maartense werden nog verse krachten ingebracht voor Rens de Vries, Tony van den IJssel, Lars de Jong en Benjamin el Amrani. Uit een corner van Joey Kouters was het Rick Das die bijna de gelijkmaker scoorde maar met een uiterste krachtsinspanning van HVV-doelman Guus Dicke werd zijn inzet tot corner verwerkt. In de 87e viel de genadeklap voor VELO toen Joppe Dekker simpel zijn tegenstander uitspeelde en doelman Jari Puister met een strakke schuiver wist te passeren, 1-3.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Oosterlaken terechte vreugde bij HVV en grote teleurstelling bij VELO. Aan trainer Kevin van der Geest een schone taak om zijn mannen de komende week weer op te peppen voor de lastige uitwedstrijd as. zaterdag bij Wippolder waarvan thuis met 3-1 werd gewonnen. Het wordt zeker weer geen gemakkelijke wedstrijd waarin VELO beter voor de dag moet komen om de drie punten mee naar Wateringen te nemen. Let wel even op de aanvangstijd: 16.00 uur.

Redactie: Louis de Letter
      Foto’s: Hans Altimari (Header & Blok 1) & Theo V. (Blok 2)