Strijd om de beker is begonnen voor Verburch 2

Vandaag begon voor Verburch 2 het seizoen met de eerste bekerwedstrijd op sportpark Escamp tegen GSC ESDO 2. Zij zullen in de competitie uitkomen in de 2e klasse D dus zeker een geduchte tegenstander.

Opstelling van vandaag: Tom van der Spek Dennis Hoogervorst, Jim van den Bos, Bart van Kester Beau van Bergenhenegouwen, Ruben Bom, Jorn Mieog, Eray Yucel (Mitchel Duijvesteijn), Nigel Agterberg Duncan van der Vin, Lorenzo Bernardon (Jamil Tahiri)

Een rommelige start zorgde ervoor dat rond 14.45 het fluitsignaal klonk en de eerste helft was begonnen. Of het nu door de warmte kwam of het wedstrijdritme wat nog moest gaan komen, Verburch begon slordig. Keeper Tom stond gelukkig goed op te letten bij de eerste kansen van ESDO. Onnodig balverlies en een lage handelingssnelheid zorgde ervoor dat Verburch weinig in de buurt kwam van het doel van ESDO. Toch was het Jorn Mieog die net voor rust zorgde voor een 0-1 stand op het scorebord, na een mooie actie van Mitchel Duijvesteijn op de flank. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de rust werden er wat veranderingen aangebracht en Verburch ging de 2e helft met een voorsprong van start. ESDO krijgt een aantal kansen, maar weet pas na ongeveer 65 minuten een kans te verzilveren. 1-1. Voor de toeschouwers was dit gelukkig weer een opleving in een periode waarin er van beide kanten weinig te zien was. Verburch probeerde in de laatste periode nog iets te forceren, maar toch was het GSC ESDO die er met de punten vandoor ging door in de 85e minuut de 2-1 binnen te schieten.

Zo zit de eerste bekerwedstrijd erop en het seizoen is begonnen! Dat er nog veel geëxperimenteerd wordt door zowel staf als spelers, kwam vandaag helaas nog niet ten goede aan het spel maar heeft wel een hoop inzichten gebracht die we mee kunnen nemen naar de volgende wedstrijden.

A.s. dinsdag avond staat er alweer een oefenwedstrijd tegen Westlandia op het programma, waarna we zaterdag voor de beker om 12.00 SEP 2 mogen ontvangen op ons eigen sportpark! Tot dan!