Stephan van der Steen opvolger Marc Breuer; seniorenselecties uitgebreid met o23 team


Nadat eerder bekend werd gemaakt dat John Blok ook komend seizoen hoofdtrainer blijft van Scheveningen is er nu opnieuw nieuws te melden over de invulling van de trainersstaf én de teaminrichting van de seniorenselecties.

Stephan van der Steen opvolger Marc Breuer
Marc Breuer zal Scheveningen na dit seizoen verlaten. Hij heeft sinds vorig seizoen het uitstekend presterende Jong Scheveningen/Scheveningen 2 onder zijn hoede en assisteert daarnaast bij Scheveningen 1. Onlangs besloot hij echter om – na een lange trainerscarrière bij diverse mooie regioclubs – volgend seizoen meer tijd te willen vrijmaken voor andere dingen in het leven.

Hij wordt opgevolgd door Stephan van der Steen, die doorschuift vanuit de jeugdopleiding en dit seizoen o19 onder zijn hoede heeft. Stephan beschikt reeds over het diploma UEFA B en de afgelopen seizoenen is gebleken dat Scheveningen en hij uitstekend bij elkaar passen. Ook hij zal naast trainer van Jong Scheveningen als extra assistent-trainer bij Scheveningen 1 fungeren. Daarnaast zal hij als ervaren trainer die de doorkomende lichting jeugdspelers goed kent een belangrijke rol gaan spelen bij de vorming van een vast o23 team.

Seniorenselecties uitgebreid met o23 team
Scheveningen zal na dit seizoen een extra selectieteam vormen bij de senioren middels de inschrijving van een o23 team. Scheveningen 2 en Scheveningen o23 zijn de teams die op wedstrijddagen voornamelijk gevormd zullen worden uit de gezamenlijke selectie “Jong Scheveningen”, eventueel aangevuld met spelers vanuit de selectie van Scheveningen 1.

Daarmee wordt – in de eerste plaats – extra ruimte gecreëerd voor een flink aantal jeugdspelers die komend seizoen naar verwachting doorkomen vanuit o19-1. En verder voor spelers met een verleden bij de club of grote talenten uit de directe omgeving die zich via de selectie van Jong Scheveningen op termijn in de kijker willen spelen voor Scheveningen 1.

Met een extra team ontstaat een grotere concentratie van talent dat zich – ten opzichte van een situatie met alleen Scheveningen 2 óf Scheveningen o23 – beter kan ontwikkelen vanwege meer intensiteit en concurrentie tijdens trainingen, een groter aantal speelminuten en verschillende weerstandsniveaus (zowel technisch/tactisch als fysiek en mentaal) die op dat moment passen bij de ontwikkelingsfase.

Aanstelling trainer o23
Voor de training en coaching van de selectie Jong Scheveningen samen met Stephan van der Steen en begeleiding van Scheveningen o23 op wedstrijddagen zal Scheveningen de komende periode naast Stephan van der Steen nog een extra trainer aanstellen.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten