Sporting Leiden – WIK gestaakt. Scheidsrechter trekt shirt uit en wil dit na commentaar aan de spelers geven

De eerste 30 minuten waren de Zuiderparkbewoners heer en meester op het zwaar te bespelen veld van Sporting Leiden. Voordat Joey Doorschodt op aangeven van Mike Bos WIK op een verdiende 1-0 voorsprong had gebracht waren al 3 open doelrijpe kansen de revue gepasseerd. Al in de 2e minuut liet Jack den Heijer een schitterende mogelijkheid, na een verkeerde pass van de Leidse doelman, de openingsscore voorbijgaan. Nog geen 2 minuten later was het Devlin Sloof die vanuit een hoekschop vrij voor doel naast schoot. In de 15e minuut schoot Mike Bos vanaf links de 3e kans over de kruising.

Het leek erop dat de Hagenaars deze middag een makkie zouden hebben aan Leiden. De eerste kans voor de Leidenaren kwam in de 29e minuut en was meteen prijs. Vanuit een corner kon Roel IJssel de schepper ongedekt de gelijkmaker inschieten. Op de doellijn waren vier WIK spelers geposteerd terwijl de tegenstanders frank en vrij in het doelgebied stonden.

Act scheidsrechter

In de 36e minuut was scheidsrechter Sander van Schoonderwoerd het gepraat in het veld en, de op- en aanmerkingen aan zijn adres zo zat dat hij zijn KNVB-shirt uittrok en deze aanbood aan de spelers. Groot hilariteit langs de lijn en in het veld. Helaas drong dit sein van de leidsman niet positief door bij de spelers.

Ongelukkige blessure

Na de gelijkmaker en de act van de leidsman kregen de Zuiderparkbewoners nog een extra tik toen Ramon Daleman op het middenveld na aanraking van een tegenstander zich verstapte en 3 minuten later geblesseerd van het veld gedragen moest worden. In die drie minuten werd er doorgespeeld, WIK spelers die appelleerden dat de scheids het spel had moeten stilleggen en dat de bal uit sportiviteit door de tegenstanders uit het veld geschoten had moeten worden. Het spel ging echter door en Sporting scoorde en nam de leiding met 2-1. Na deze tegentreffer zijn de WIKKers niet meer in hun spel gekomen.

Getaakt wegens onregelmatigheden

De tweede helft. 13 minuten zonder voetballende hoogtepunten echter wel met een slot waarvoor een voetballiefhebber zeker niet naar het sportveld komt. Achteraf weten de kenners het allemaal waar het aan ligt. Scheidsrechter, de heer Schoonderwoerd, staakte de wedstrijd terecht omdat hij zich bedreigd voelde. Handen af van de scheidsrechters! Dit moet nu zo langzamerhand wel doordrongen zijn bij alle spelers.

In deze wedstrijd escaleerde het doordat er niet voortijdig werd opgetreden.  Laat iedereen hand in eigen boezem steken en KNVB: leidt officials die de fluit hanteren goed op voor wedstrijden waar met preventief optreden excessen kunnen worden voorkomen.

Voor deze wedstrijd was het psychologisch optreden van deze zeer jonge scheidsrechter onvoldoende. Helaas was het uittrekken van zijn KNVB-shirt de verkeerde toets die hij bespeelde en konden de spelers en begeleiding het lankmoedige optreden niet aan.