Sportclub Monster morst punten in stevig duel met Duindorp SV maar blijft op koers

Na de winterstop zou deze wedstrijd wel eens de eerste echte test kunnen worden hoe het met de vorm gesteld is. Van Duindorp sv weten we dat ze altijd tot en soms over de grens gaan .Maar Duindorp heeft ook gewoon een aantal prima voetballers en een uitstekende keeper ( die na 1 jaartje wel al weer vertrekt naar sv die Haghe). Dus het zou wel eens een lastige pot kunnen worden. De wedstrijd stond vandaag onder leiding van dhr Jan van Vugt . In de opstelling geen verrassingen eigenlijk al vanaf week 1 zien we dat deze 11 het vertrouwen krijgen van het duo Dijkhuizen en Meier.Dus op de bank ook de bekende namen.Na een rustig begin met zoals verwacht Sportclub Monster veel aan de bal en met de bekende opbouw vanuit achteruit en opkomende backs speelde de wedstrijd zich veel af op de helft van Duindorp sv .De eerste kansen dienden zich aan , een schot van Bink de Brabander helaas iets te hoog , een schotje van Thijmen vd Arend net voorlangs , en na een goede actie Jurgen Warbout vanaf links maar niemand om af te maken.

In de 16e minuut komt de wedstrijd meer los door een flinke overtreding op Keke Stam , scheidsrechter van Vugt had er goed aan gedaan direct geel te geven maar deed dat niet en dat was voor de tegenstander het sein de grens verder op te zoeken .Periode van vervelende flinke tackels volgden op de gladde grasmat .In de 20e minuut dan wel het eerste geel na overtreding op Jesper Warbout. In de 22e minuut de eerste echte grote kans die er  gewoon in had gemoeten het was de goed weggestuurde Thijmen van der Arend die helaas in een rechtstreeks duel de keeper op zijn weg vond. Daar had echt meer ingezeten.

In de 28e en 30e minuut het eerste gevaar voor de goal van Willem Jan de kopbal ging nog over maar uit een vrije trap vanaf links gaven we achterin niet thuis en scoorde Duindorp sv de 0-1. Dat was even een tegenvaller maar het spelbeeld bleef onveranderd en ook meerdere kansen dienden zich weer aan .De tegenstander deed er weer een schepje bovenop en leken de rust te halen met de 0-1 voorsprong maar daar was dan in de 46e minuut  de flitsactie vanaf links door Jurgen Warbout die de bal perfect neerlegde voor de meegekomen  centrale verdediger Ruben de Groot 1-1 en direct rust

In de 2e helft hetzelfde beeld  , Monster heeft de bal en probeert er doorheen te voetballen met verzorgd voetbal vanaf achteruit (waar Jesse Groenewegen een uitstekende wedstrijd weer speelde ) en Duindorp trekt zich terug en verdedigt met man en macht. Er vallen weer wat kaarten door te stevig spel en beide trainers gaan wisselen.

Brian Hogervorst en Emil Nieburg komen voor de geblesseerde Bink de Brabander en Jesse Groenewegen  Duidelijk ook een aanvallende wissel  we halen een verdediger eruit en brengen een extra aanvaller om toch de winst te forceren. Maar dan uit een omschakeling wordt er op 18 meter in de 92e minuut  een vrije trap toegekend en de net ingevallen Fens schiet de bal in de vrije hoek  daar leek de muur niet helemaal goed te staan.

Het was 1-2 voor Duindorp sv en zij vierden de overwinning al langs de kant met een fotomomentje maar de bal wordt er nog een keer ingepompt , verdediging Duindorp werkt niet goed weg en het is Jordi van Maanen die we overigens verder niet gezien hebben die de bal perfect over de keeper in de goal werkt 2-2. Het was echt in de laatste seconden want scheidsrechter van Vugt laat niet meer aftrappen.  Een 2-2 is helaas ons 3e puntverlies maar we hebben inmiddels een flinke voorsprong opgebouwd op de achtervolgers je kan gewoon niet alles winnen en dan is het goed om zonder veel schade een wedstrijd te beëindigen.

Volgende week gaan we naar Schipluiden en we hopen dan de 3 punten weer te gaan pakken.

Redactie: Sportclub Monster
Foto’s: H.M. en R.Z.