augustus 18, 2022

Speelman kiest voor maatschappelijke carrière

Romy Speelman heeft besloten om aan het einde van dit seizoen haar voetbalschoenen aan de wilgen te hangen en kiest voor haar maatschappelijke carrière. Speelman studeert toegepaste psychologie en is werkzaam op basisschool De Trampoline in Leidschendam als onderwijsassistent.

De 22-jarige Speelman keerde begin dit seizoen terug bij ADO Den Haag Vrouwen, waar ze in 2016 als 16-jarige debuteerde en tot en met de zomer van 2019 eveneens speelde. In totaal kwam zij tot 69 officiële optredens in het eerste elftal met daarbij 7 doelpunten en 10 assists. Speelman maakte afgelopen zondagmiddag in de met 5 – 0 gewonnen wedstrijd tegen de vrouwen van Feyenoord deel uit van de basiself.

Ondanks de moeilijke keuze, kijkt Speelman uit naar haar maatschappelijke carrière: “Ik heb vijf hele mooie jaren gehad bij ADO Den Haag Vrouwen. Ze hebben mij de kans geboden om me te ontwikkelen als persoon en als speelster en daar ben ik de club en fans erg dankbaar voor. Na jaren voetballen op het hoogste niveau is het tijd om me volledig te richten op mijn studie en werk, waar ik het onwijs naar mijn zin heb.”

ADO Den Haag Vrouwen bedankt Romy voor de mooie jaren in het groengeel en wenst haar al het geluk met haar maatschappelijke carrière!

Bron: ADO vrouwen

Foto: Ashton Tokromo

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten