Slordig GDA wint in gezapig zonnetje van VCS

GDA speelde zaterdag 12 maart een thuiswedstrijd tegen VCS, de wedstrijd speelde zich af in een lekker gezapig voorjaarszonnetje en zo verliep ook de wedstrijd “gezapig maar veelal te slordig”.

De thuisclub begon wel heel sterk aan dit negende en laatste duel van de tweede periode. GDA mocht aftrappen en vanaf de eerste diepe bal kwamen er meteen twee hoekschoppen achter elkaar die niks opleverde omdat de bal makkelijk door de bezoekers verdedigd leek te worden. De tweede afgeslagen corner kwam op rechts bij Noa Schoenmaker die met zijn voorzet Dennis Heemskerk een niet te missen kans bood. Heemskerk schoot, terwijl het scorebord 1 minuut en 15 seconden aangaf, onberispelijk de openingstreffer tegen de touwen.

Het thuispubliek ging er eens lekker voor zitten en na zeven minuten ranselde de VCS doelman een schot van Dennis Heemskerk uit zijn doel. Het duurde tot de 21e minuut voor de eerste kans voor VCS genoteerd kon worden, en wat voor kans, vanaf de rechterkant kwam een lage voorzet waar een voorhoede speler een vrije schotkans kreeg, echter ging zijn inzet ruim over het doel van GDA doelman Alessandro Visser heen.

Langs de zijlijn was er een slapstickachtige actie, bij een harde overtreding van een VCS speler werd Noa Schoenmaker naar het kunstgras gewerkt en de VCS grensrechter werd in deze actie onderuit gegleden. Na de blessurebehandeling was het meteen finito voor de assistent scheidsrechter van VCS, Noa Schoenmaker probeerde het nog wel maar moest zich vlak voor de rust toch ook laten vervangen. De eerste actie van Noa Schoenmakers vervanger Femi Aboh was fenomenaal, de flegmatieke aanvaller speelde met een “Messiaanse actie” zijn tegenspeler uit en de goede voorzet was voor Dennis Heemskerk een koud kunstje om de score met het hoofd te verdubbelen 2-0. De GDA supporters klapten hun handen stuk op deze actie, voorzet en afronding, maar ook het VCS publiek erkende dat dit een hele fraaie treffer was.

Na de thee duurde het vijf minuten voordat GDA het duel definitief in het slot gooide, Bradley Schoemaker mocht op links een hoekschop nemen en die viel op de rand van de 16 voor de voeten van Frans Tetteroo, zijn lage schuiver betekende de 3-0 voor de thuisclub. Na die vijftigste minuut kon de goed leidende scheidsrechter eigenlijk het duel wel beëindigen want in een zeer matige tweede helft waarin beide ploegen bijzonder slecht voor de dag kwamen vielen er geen treffers meer. De thuisclub mag zich dit nog het meeste aanrekenen want met alle respect voor de tegenstander maar met iets meer inzet had GDA tot meer doelpunten kunnen en ook moeten komen.

Doelpunten die aan het einde van de rit misschien de tweede periodetitel op zou kunnen opleveren, GDA leid die dans met vijf punten voorsprong op BMT dat twee duels minder heeft gespeeld.

Volgende week moet GDA voor een uitbeurt naar BMT, de tegenstander is ook op de ranglijst de naaste belager van de Loosduiners. Deze onderlinge wedstrijd telt als het eerste duel van de derde periode.

Redactie: Wil aan de Wiel
Foto’s: Berry Heemskerk