Sintniklaas wijst Wippolder de weg

Wippolder trad deze zonnige zondagmiddag middag aan tegen de ploeg waartegen het een aantal weken eerder nog tegen af moest leggen, het Rotterdamse IJssemonde.

Evenals al in Rotterdam waren het de rotterdammers die lieten zien goed met de bal overweg te kunnen. Met een aantal balvirtuoze en Ali Boussabon in de spits weet de ploeg zo nu en dan een aantal vloeiende combinaties op de mat te leggen. Wippolder was de eerste helft geen glim van de ploeg dat de laatste weken de ene zege na de andere zege wist te noteren. Desalniettemin werden en weinig kansen weggegeven maar werden er ook te weinig kansen gecreëerd waardoor de rust werd bereikt met een 0-0 stand.

In de rust werden de bekende puntjes op de i gezet waaruit even later bleek dat dit bij de thuisploeg beter uitpakte dan bij de bezoekers. Wippolder wist de wedstrijd binnen tien minuten in het slot te gooien. Vier minuten na rust werd aanvaller Domenico de Vree diep weggezet door Colin Venema. De Vree werd na een snelle actie gevloerd binnen het strafschopgebied en scheidsrechter Durgunsu wees resoluut naar de stip. Aanvaller Anthony Sintniklaas wist raad met dit buitenkansje en schoot hard de 1-0 binnen. Nog geen twee minuten later was het dezelfde Sintniklaas die de 2-0 aantekende. Zijn harde voorzet ging voorbij alles en iedereen, schampte nog de borst van een verdediger en verdween bij de tweede paal in het doel van IJsselmonde. Waar IJsselmonde zich voorbereidde om weer terug in de wedstrijd te komen was het voordat dit goed en wel kon gebeuren al te laat. In de 55e minuut ontving Yannick Prade een crossbal en legde deze direct door op de doorgelopen Sintniklaas.

De Delftse goalgetter aarzelde geen moment en schoot de bal hard en zuiver contra in waardoor en binnen tien minuten in de tweede helft opeens 3-0 op het scorebord stond. Wat een contrast met de magere eerste helft maar daar maalde achteraf niemand om bij de thuisploeg.

IJsselmonde probeerde het spel van de eerste helft weer op te pakken en combineerde er op los. Na een uur spelen bleek alleen de thuisploeg gretiger en fitter en behield doelman de Jong samen met de stabiele verdedigers Seffelaar, van Heyst en Venema het doel schoon. Wippolder kreeg via Makkus (paal) en de Vree (voorlangs) twee goede kansen maar het was twintig minuten voor tijd doelman de Jong die toch een gang naar het net moest maken. Ali Boussabon kon uit een penalty de 3-1 aantekenen en de bezoekers probeerde er met een aantal wissels nog iets van te maken. Wippolder trainer Moen bracht eveneens een aantal wissels in. Makkus , Yilmaz, Sanders en Dijksman kwamen in de ploeg om de nodige nieuwe energie te brengen. Dit lukte aardig, Wippolder nam het heft weer in handen en het was Lorenzo Dijksman die liet zien het score op niveau niet verleerd te zijn. Dijksman bleef na een lange rush koelbloedig en stifte de bal tien minuten voor tijd op fraaie wijze schuin over de uitgekomen doelman , 4-1

Verdediger van Heyst had weer eens het laatste woord en trakteerde de opgekomen toeschouwers nog op een toetje. Zijn vrije trap vanaf rechts werd met zijn fluwelen linker hard en onhoudbaar ingeschoten, 5-1

Twee totaal verschillende helften van Wippolder kant met een goed herstel de tweede helft, een paar fraaie doelpunten en drie punten waardoor de druk op koploper HVV blijft.