Sidderend einde bij Schipluiden – Blauw Zwart

Geen hoogstaande wedstrijd, maar wel een strijd met een spectaculair slot in de laatste 10 minuten. In de Week van de Scheidsrechter, 30 september tot en met 8 oktober, ook aandacht voor de leidsman. Zonder leidsman geen wedstrijd. Vanmiddag had de aangestelde arbiter niet zijn dag. Mogelijk geplaagd door een blessure was het een wonder dat deze wedstrijd tijdens de 2e helft niet uit de hand is gelopen.  Conditie gebrek was de oorzaak dat de leidsman niet bij de precaire situaties aanwezig was en wisselvallend optrad. Beide ploegen speelden een redelijke 1e helft waarin de Wassenaarders de beste kansen kregen om te scoren. In de 19e minuut was het Xander Vredenbregt, startte op de positie van rechtervleugelverdediger, die uit een vrije trap de 1-0 liet aantekenen. Trainer Alan Campfens heeft zijn formatie nog niet in de juiste balans. Gelukkig heeft hij wel enige speler die op meerdere posities kunnen worden ingezet en daarbij een prima wisselbank heeft.  Zo ook Xander Vredenbregt, die in alle linies inzetbaar is startte deze wedstijd   op de positie van rechtervleugelverdediger.  

Week van de scheidsrechters van 30 september tot en met 8 oktober

De in deze wedstrijd aangestelde arbiter zal zeker na afloop het beleefdheids bedankje hebben ontvangen van beide partijen en zo hoort het ook. In mijn beleving kon dit enkel zijn omdat hij de wedstrijd vanmiddag heeft geleid. Beide partijen mogen elkaar buiten de uitslag – 2-3 in het voordeel van de Blauwen – zeker de hand schudden dat zij deze wedstrijd met alle spelers ordelijk hebben laten eindigen.   Deze middag waren de laatste 45 minuten van de leidsman onder de maat. Tientallen technische overtredingen, beslissingen die minimaal een gele kaart verdienden en enkelen zelfs rood. Vele overtredingen die niet werden bestraft Deze arbiter, die op grote afstand beslissingen nam en conditioneel de wedstrijd niet aan kon. Had te weinig power om boven de wedstrijd te staan en niet de uitstraling had dat hij met zijn leiding de wedstrijd in handen had. Niets is vervelender dat een leidsman wisselvallig fluit . Dat deze wedstrijd in de 2e helft niet uit de hand is gelopen is een wonder en te danken aan de spelers. Deze arbiter heeft een goede begeleider nodig om zijn niveau op te krikken en zo plezier in het spelletje te houden.

Spektakel

In het tweede gedeelte werd de druk door Schipluiden opgevoerd. Doelman Kas Vanenman – Blauw Zwart – moest vele keren zijn talent tonen om de Blauwen overeind te houden en zo de 1-0 voorsprong te verdedigen. In de 69e minuut werd bij de Blauwen gewisseld. Dit gaf in de ploeg even onzekerheid wie naar de kant moest. Wissel werd ook niet goed uitgevoerd. Speler verliet het veld aan de overzijde van de dug-out. Al met al concentratie gebrek waar de mannen uit Schipluiden dankbaar gebruik van maakten. Voor dat de Blauwen alles weer op een rij hadden lag de bal al achter doelman Kas Vaneman. Zij scoorden op simpele wijze de gelijkmaker. Na deze gelijkmaker lieten de Blauwen zien dat zij niet enkel tactisch/technisch de wedstrijd kunnen spelen maar ook dat zij met werkvoetbal de strijd kunnen beslissen. In de 72e minuut was Mark van der Does dicht bij de winnende treffer. Doelman Danny Jager voorkwam dit feestje. Vijf minuten voor tijd was het Xander Vredenbregt die een voorzet van Bram Smit tegen de touwen joeg en de Blauwen op voorsprong bracht. Nog geen 3 minuten daarna kwam Schipluiden vanuit een scrimmage vlak voor de doellijn langszij. Met nog enige minuten te spelen werden we verrast met de meest vreemde beslissingen dan wel geen beslissingen van de arbiter. In de 89e minuut kreeg de arbiter de ingeving na een duel binnen het 16 meter gebied waarbij een speler van Schipluiden met veel kabaal tegen de grasmat ging en hij vanaf zeker 30 meter afstand floot voor een strafschop. Dit was voor Schipluiden de kans om de achterstand binnen 4 minuten vlak voor tijd naar winst om te buigen De sensatie was nog niet over. De 11 meter werd met een katachtige reactie gestopt door doelman Kas Veneman. Teleurstelling bij spelers en aanhang van Schipluiden die de winst plotseling in rook zagen opgaan.  

Winst Blauwen

Direct na de actie van doelman Vanenman namen de Blauwen het spel goed op en in de extra tijd werden de krachten gebundeld en versnelden de Blauwen van achteruit en trokken massaal ten aanval. Deze laatste krachtsinspanning resulteerde in het 3e doelpunt voor de Blauwen door Bram Smit.  Een winst van 3 punten tegen een stevig en sportief hardwerkende tegenstander. Met dank aan de 22 spelers die de wedstrijd ondanks de vele vreemde beslissingen prima in de hand hebben gehouden en zo de arbiter de eindstreep heeft laten halen.

Met dank aan de scheids.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten