Scheveningen verliest in tweede helft van Rijnsburgse Boys

Rijnsburgse Boys slaat na rust toe (0-2)

Scheveningen dwingt (te) weinig af

Door Nico Mos

Het ging crescendo met Scheveningen. Het team van John Blok was vol in de race voor een periodetitel. Echter gooide Rijnsburgse Boys roet in het eten door met 0-2 terug naar huis te gaan. Uiteindelijk , zeker op basis van de tweede helft, terecht.

Het initiatief lag al direct bij de thuisploeg zonder dat er direct kansen ontstonden. Binnen tien minuten dook spits Michael de Niet op voor het vijandelijke doel. Evenzo echter werd zijn mogelijkheden / kansen onschadelijk gemaakt door de Rijnsburg verdediging. Het was voor spits Michael de Niet sowieso een hele moeilijke middag, omdat er constant twee verdedigers in zijn rug zaten. Voor de thee had Scheveningen weliswaar een optisch veldoverwicht en was het in fase, door lang combinatie voetbal, de bovenliggende partij, echte kansen dwong de nummer acht van de ranglijst echter niet echt af.

Gouden wissel

Trainer Henk Wisman van Rijnsburgse Boys bracht na rust, de in de Haagse regio bekende Jeffrey Jongenelen, in voor de falende Delano Asante. Dat bleek een gouden greep, want na een kwartier in de tweede helft mocht diezelfde Jeffrey Jongeneelen vrij opduiken voor doelman Maaten, dat 0-1 betekende, Verdediger Ruben Koorndijk was in geen velden of wegen te zien. Die tik is de thuisclub niet meer te boven gekomen. Zeker toen ook nog Furhgill Zeldenrust er een kwartier voor tijd 0-2 van maakte. Slechts eenmaal wist Michael de Niet aan zijn bewakers te ontsnappen, maar zijn pegel ging rakelings over. De periodetitel is plotseling ver weg voor Scheveningen.

Foto’s: Nico Mos