Scheveningen stijgt naar plek 13 – Lex Immers matchwinner tegen SV TEC

Na de wedstrijd tegen IJsselmeervogels ( 5-1 winst) bond Scheveningen ook TEC aan de zegekar (1-0) en vestigt zich daardoor in de middenmoot. Scheveningen speelde een goede partij en heeft alleen voor rust gevaar te duchten gehad van TEC. Na rust was het Scheveningen die heerste. Minpuntje er werd (te) weinig gescoord, terwijl er legio kansen waren.

Na een korte fase van aftasten was de eerste 100% kans voor Scheveningen spits Michel de Niet. Echter hij produceerde een rollertje op een paar meter afstand van de doelman, geen probleem voor TEC doelman Nick van den Dam. Scheveningen pakte het initiatief zonder dat dit tot kansen leidde. Scheveningen drukte wel, maar de passing was (nog te) onzuiver. Ook de tweede bal was niet voor de thuisclub. Na een dik kwartier kreeg TEC haar eerste grote kans. Echter aanvaller Bo van Essen rondde niet af. Het spel golfde nu, in het tweede deel van de eerste helft, op en neer. Eerst een te zwakke kopbal van Lex Immers en in de aanval erop kon een sliding van de verdediging een goal voorkomen van TEC. Na een dik halfuur de tweede (grote) kans van Bo van Essen. Nu schoot hij tegen de lat. In de minuten voor rust nog een bombardement van Scheveningen, maar uiteindelijk kopte Jari de Jong over.

Lex Immers

Na de rust werd één ding duidelijk: TEC kwam aanvankelijk nauwelijks meer aan aanvallen toe. TEC kwam de middenlijn niet (meer) over en Scheveningen ging op jacht naar de openingsgoal. Na zo’n tien minuten in de 2e helft was het dan eindelijk zover. Lex Immers zette de aanval zelf en passte over de hele naar (de goed spelende) Mehmet Aldogan. Zijn voorzet was op maat en Lex Immers was ter plekke om af te ronden (1-0). Vervolgens heeft Michael de Niet drie 100% kansen gehad waarvan hij het klaar speelde er niet één van te benutten. TEC sputterde nog wat tegen, maar meer dan een vrije trap die over werd geschoten kwam TEC niet. Scheveningen wint deze zespunten wedstrijd en stijgt naar de 13e plaats van de ranglijst van de 2e divisie.

Redactie: Nico Mos