Scheveningen pakt de volle buit in Katwijk

Ondanks de drie punten die de Schollenkoppen verdiend uit Katwijk mee terug namen kwamen zij niet ongeschonden uit de strijd terug op Houtrust. Op slag van tijd incasseerde de uitblinker bij de Scheveningers, Tommie Beugelsdijk, een rode kaart inzake te hard inkomen op zijn tegenstander. Hoog in de lucht onderbrak hij de aanval van de Katwijkers waarbij hij zijn tegenstander torpedeerde. Scheidsrechter Smit honoreerde deze aanslag met rood. De arbiter liet even zien dat hij de baas binnen de lijnen was. En gele kaart zou zeker terecht zijn geweest. De gehele wedstrijd liet hij vele overtredingen onbestraft. Vele zware overtredingen liet hij voorbijgaan en op slag van tijd met nog 6 minuten extra tijd te spelen in deze matige wedstrijd, waarin Scheveningen de bovenliggende ploeg was, liet hij zich plotseling zien. Jammerlijk was dat hij daarbij de beste man van het veld als voorbeeld nam. Beugelsdijk speelde met twee vingers in zijn neus een foutloze wedstrijd. Hij was heer en meester en stak met kop en schouders boven alle spelers uit. Gezien het vertoonde spel van de Katwijkers was de vraag of Katwijk zo matig speelde of waren de Scheveningers zo goed. Zeker was dat de Katwijkers onder hun gewende niveau speelden. Traag voetbal, te weinig beweging op het middenveld, geen spelbepalers, gebrek aan het creëren van kansen. Daarentegen was het spel van de Scheveningers enthousiaster met snelle combinaties waarmee zij regelmatig het doel van Mark de Vries belaagden. Het was in de 25e minuut dat Ian van Baalen met een schitterend schot de verdiende 0-1 op het scorebord liet aantekenen. Met deze voorsprong hielden alle linies tot aan de thee verdedigend prima stand.

Controle over de wedstrijd

De 2e helft was nog geen minuut oud toen Kevin Gomez-Nieto vanuit een vrije trap met een onhoudbare kopbal het net trof. Met deze 2-0 voorsprong en nog 44 minuten en 6 minuten extra tijd is de voorsprong niet in gevaar geweest. Met een gedisciplineerde inzet en prima uitgevoerde tactiek werd de wedstrijd foutloos uitgespeeld.

Resumerend: Scheveningen had deze wedstrijd volledig onder controle. Spijtig was dat de arbiter op slag van tijd zijn stempel, met een rode prent op uitblinker Tommie Bugelsdijk, op de wedstrijd moest drukken.  

Komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis, aanvang 14.30 uur.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten