Scheveningen legt De Treffers op de pijnbank

Het is heerlijk weer in Scheveningen en de warme tosti lucht waait over sportpark Houtrust als we om precies 14.30 uur gaan beginnen met speelronde 5 in Jack’s League. 

SVV komt meteen sterk uit de startblokken zet heel hoog druk op de tegenstander. We zijn dan ook pas 7 minuten bezig als de keeper van de treffers een duel verliest en Delano Gouda zo de bal in doel kan schieten. Het staat al vroeg 1-0 en belooft een heerlijk potje amateur voetbal te worden op het hoogste niveau. Julian Marktvoort Beke die assisteerde bij de 1-0 doet dat een klein half uur later opnieuw bij de 2-0 , dit keer is het Virgil Tjin-Asjoe die de bal achter doelman Niels Kornelis. De laatste 10 minuten van de 2e helft lijkt Scheveningen zich een beetje in te graven om met de 2-0 voorsprong te kunnen gaan rusten. Hierbij worden wel 2 overtredingen gemaakt. Zowel uitblinker Marktvoort Beke en Van Baalen ontvangen een gele prent. Dan is het rust en staat het nog altijd 2-0.

In de rust wordt er 2 keer gewisseld door de Treffers. Oud prof Youri Loen komt in de ploeg voor Gavin Vlijter en ook Tim Waterink komt in de ploeg , hij vervangt Hamdi. In minuut 49 gaat de Treffers speler Sirvania in de fout en ontvangt ook geel, dat is alweer de 4e van de middag. 3 minuten later is het weer raak en is het de man met al eerder deze middag 2 assists, Julian Marktvoort Beke scoort uit een assist van doelpunt maker Tjin-Asjoe. 5 minuten later is daar de 3e wissel aan de kant van de gasten uit Groesbeek. Sirvania gaat naar de kant en in het veld komt Gino van den Berg.

In de 64e komt daar de 1e wissel van de Schollekoppen , Tjin-Asjoe de man van de goal en assist wordt naar de kant gehaald onder applaus van het publiek. Jongen van de club Barry Rog komt in het veld. 3 minuten later is daar alweer de 5e gele kaart van de dag. Dit keer is hij voor Rubin Koorndijk. Niet alleen hij krijgt er een bij een opstootje maar ook twee spelers van De Treffers. Een daarvan had al geel voor het wegtrappen van de bal in de eerste helft. Oussama Bouyaghlafen gaat er dus vanaf met rood en mag gaan douchen.

Niet veel later is daar de 4-0 van Ian van Baalen. De assist is van Robert van Koesveld die hem heerlijk hard achter de doelman poeiert. Meteen daarna wisselt SVV twee keer Marktvoort Beke en Strooker gaan naar de kant en voor hun in de plaats komen Elvilia en Nistor. Drie minuten later wisselt SVV opnieuw en gaat doelpuntenmaker Delano Gouda onder luid applaus naar de kant. Voor hem in de plaats komt Browne in het veld. Hunte en van Hedel komen erin voor Thomassen en Langeveld. Dan is daar 1 minuut voor tijd het slotakkoord, Van Beelen maakt z’n tweede en zet de eindstand op 5-0.

5-0 een uitslag waarvan mensen je vooraf voor gek verklaard hadden. Maar het gebeurt wel. Scheveningen loopt in op doelsaldo en stijgt op de ranglijst.

Redactie en video’s: Dylan de Hoogh
Foto: Archief (09-04-2022; Scheveningen – Quick Boys)

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten