s.v. Den Hoorn toont pas na rust veerkracht en verliest nipt van s.v. Honselersdijk

Wij, van hethaagsamateurvoetbal, werden door een gastvrouw van Den Hoorn naar de lift van het clubgebouw begeleid en werden welkom geheten. “U bent hier toch meer geweest”. Een prachtig affiche: s.v. Den Hoorn tegen s.v. Honselersdijk, twee voetbalbolwerken. Eén uit Midden – Delfland en SVH uit het Westland. Er zullen genoeg rookpotten zijn ingeslagen door beide kampen.

Gezamenlijk hebben beide clubs 2000 spelende leden. Bij de thuisclub Den Hoorn een hoger aantal. Zij brengen een vracht aan jeugdige supporters mee naar het goed ingerichte complex van Den Hoorn. Uit het Westland reisde een grote supportersschare + 130 af per boot. Alleen dat al op de SVH site te lezen, krijgen wij een kick van. Dit maak je weinig meer mee, zo`n ambiance en sfeervol publiek dat zich uitstekend gedroeg. Het leek veel op een kolkende Arena. Het bierverbruik liep per helft goed op. En daarin was deze zaterdag maar één groot verdiener, Den Hoorns penningmeester. Voor aanvang van deze midden Delfland – Westlandse derby werd er 1 minuut stilte in acht genomen door iedereen, voor de overleden oud eerste elftal speler Henny van Paassen.

Wedstrijdverloop

Daar in het Midden Delfland had de sfeer een hoog gehalte. Zeker in de beginfase aan de kant waar wij zaten gilde het Den Hoorn publiek bij de eerste de beste overtreding om een gele kaart voor een SVH speler. Maar de 28 jarige Robby Hornes uit Gouda leidde soeverein deze derby en trok zich weinig aan van het publiek die rookpotten hadden meegebracht. Het zicht en de rode rook in ons tribune vak was indrukwekkend en sfeervol in Den Hoorn.

Maar die Den Hoorn jeugd kon ook goed zingen ter ondersteuning van hun team. Je maakt het weinig mee, twee ploegen spelend voor lijfsbehoud met rond de 900 supporters, die kijken naar een leuke pot amateurvoetbal. Honselersdijk is een beetje de bovenliggende partij en geeft het meeste druk op de tegenstander. Maar als een duvel uit een doosje scoorde Tom van Veen met een schitterend schot voor de keeper in de boven hoek  0 – 1 en een minuut later maakte Lars Ammerlaan de 0 – 2.

Dat was niet alleen een behoorlijke dreun voor het team van Den Hoorn, het leek veel op een regelrechte mokerslag. Want de thuisclub scoort al niet zo makkelijk en hun tegenstander SVH uit het Westland doet dat vandaag dus wel. Bepalende en dodelijke momenten voor de thuisclub, die twee  vlak achter elkaar gescoorde doelpunten, waar Den Hoorn veel last van had. En er werden nog twee goals van Honselersdijk terecht afgekeurd door arbiter Hornes, anders had de ruststand van 0 – 4 onoverbrugbaar geweest voor Den Hoorn. Beide teams gingen aan de thee bij een acceptabele en verdiende 0 – 2 ruststand voor Honselersdijk.

Den Hoorn voert de druk op en Honselersdijk wordt er erg onrustig van. Ook de beide backs oogden ineens onzeker na de rust bij SVH en strooiden met corners weggeven. Den Hoorn kwam toch terug in de wedstrijd. Felix Nijman geeft een lob over de keeper van SVH heen, maar die kon nog net een doelpunt voorkomen. Het holee – holee Den Hoorn stimuleert en Den Hoorns invaller Robin Zwartjes scoort onverwacht de aansluitingstreffer en Honselersdijk wankelt ruim 20 minuten lang op beide benen 1 – 2.

Slotfase

Die fase was echt bloedstollend, ook voor de neutrale toeschouwer. Terwijl het Den Hoorns kwartiertje luidkeels werd aangekondigd, kwam de Honselse club nog maar sporadisch bij het doel van Den Hoorns keeper Erwin van der Windt. Den Hoorn vocht in blessuretijd en zag bij een 1 – 2 achterstand nog de kans om gelijk te komen. Wij hebben gekeken naar een veel betere tweede helft van een furieus spelend Den Hoorn, en Honselersdijk  wachtte met smart op het eindsignaal. Voor Den Hoorn kwam dat signaal te vroeg. Want Den Hoorn had er na rust wel veel energie en veerkracht in gepompt. En het thuis publiek liet weer eens duidelijk van zich horen!!

Nog vijf minuten blessuretijd. Hierin werd het bijna 2 – 2 en zou het dan verlengen worden? Nee, die bal gaat rakelings naast. Het lukt Den Hoorn niet er een verlenging uit te wringen. Niet gelukt, wel een verdiend applaus van het eigen Den Hoorn publiek voor de inzet en passie van hun eigen jongens.

Nu is degradatie is een feit en Honselersdijk kwam goed weg na de rust. Zijn wel de winnaar en kregen uiteraard ook de handen op elkaar van hun in grote getale mee gereisde SVH supporters. Maar zij hebben nog geen zekerheid van behoud van het 1e klasse schap. Zij dienen volgende week nog een keer aan de bak te moeten tegen het Haagse HVV op neutraal terrein.

Het KNVB trio, dat onder leiding stond van de man Robby Hornes uit Gouda en beide assistenten Jaap van Ingen en Abderrahim Essaghir, hebben prima voldaan waarvoor ze werden aangesteld vanuit Zeist. Beide heren een 7.5 en KNVB – scheidsrechter Hornes een 8.5. Die liet het spel lekker zijn gang gaan, greep in waar nodig was. Viel niet echt op en kan op zijn leeftijd (28) terugkijken op een prima optreden en toonde 5x de gele kaart.

Redactie en foto`s: Peter Grootscholten

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten