RVC Celeritas onderbouw groeit weer flink door

Sportpark Prinses Irene, Rijswijk, 2023 – RVC Celeritas is in 2018 onder leiding van Hans Boutens en Raymond de Kruif gestart met de wederopbouw van de jeugdafdeling. Na een jaar, in 2019, hebben onder andere Ton Reintjes, Roberto Pavan en Deniz Tekin een plan ontwikkeld om de jeugdafdeling te doen groeien. ‘Met groeien bedoelen wij dat de jeugd zowel in kwaliteit als in kwantiteit groeit’, aldus Roberto Pavan, de huidige hoofd jeugdcoördinator. In de onderbouw van RVC Celeritas zien we dit ook daadwerkelijk gerealiseerd worden, onder leiding van hoofdtrainer Jayant Soekhoe en de jeugdcoördinator onderbouw Prashand Doorga.

GROEI NAAR DE HOOFDKLASSE

Waar vorig jaar voor het eerst sinds de herstart van de jeugd er een team van RVC Celeritas (de JO9-1) de hoofdklasse inging en zeer goed presteerde, spelen er in dit seizoen zelfs twee teams in de hoofdklasse, namelijk de JO9-1 en de JO10-1. De ambitie bij de onderbouw is om ook met de JO8-1 door te groeien naar de hoofdklasse. ‘Maar tegelijkertijd blijven wij bescheiden en is dit niet het hoofddoel voor ons. Het gaat er bij ons om dat alle kinderen, of het nou de JO9-1, of de JO8-2 of de JO7-3 is, met plezier naar voetbal komen en zich blijven ontwikkelen op eigen niveau. We willen een plezierige omgeving hebben voor de kinderen, ouders en vrijwilligers die bij RVC Celeritas lid zijn’, zegt Soekhoe.

RVC CELERITAS JO9-1 HOOFDKLASSE WINTERKAMPIOEN

Wie naar de resultaten bij de onderbouw van RVC Celeritas kijkt, ziet dat de veel teams het heel goed doen. Zo heeft de JO9-1 alle wedstrijden in de hoofdklasse gewonnen tot aan de winterstop en ook bij de JO8-1 zijn de resultaten goed te noemen na een stroeve start. ‘Ook de JO9-2, uitkomende in de 1e klasse, doet het enorm goed. Toch zijn de resultaten van ondergeschikt belang voor ons. Wij kijken tijdens de wedstrijden of de kinderen uitvoeren wat wij ze gedurende de week hebben geleerd en tot nu toe kunnen wij alleen maar tevreden zijn met de voortgang. Hetgeen er tijdens de trainingen wordt geleerd, zien wij terugkomen in onze wedstrijden. Niet altijd natuurlijk, maar vaak genoeg komt het er wel uit. Ook bij onze lager ingedeelde teams hanteren wij dezelfde principes en verwachten wij te zien dat de kinderen plezier hebben en uitvoeren wat ze leren tijdens de trainingen’, zegt Doorga. ‘En zelfs met de groei die wij doormaken blijven we aan onze methodes vasthouden. Want we zijn gegroeid naar nu meer dan 125 kinderen in onze JO7, JO8 en JO9. Een bizar aantal, waar we nooit rekening mee hadden gehouden. En dan te bedenken dat we ooit gestart zijn met 8 kinderen in deze categorieën.’

VEEL VRIJWILLIGERS

Wat ook opvalt bij RVC Celeritas is het aantal vrijwilligers die rondloopt bij de onderbouw. Om de 125 kinderen van goede trainingen en goede begeleiding bij wedstrijden te voorzien lopen er in totaal 23 vrijwilligers rond, zowel vaste als hulptrainers. ‘Wij zijn enkele jaren geleden begonnen met een groep van 6 vrienden met training geven. Deze mannen lopen hier nog steeds rond en samen hebben we groep aan trainers weten uit te breiden. Veel van onze vrijwilligers zijn ouders wiens kinderen in de teams voetballen. Zij hebben gezien dat wij met leuke dingen bezig zijn, goed georganiseerd proberen te werken en vooral plezier hebben in wat we doen. En omdat ze ook zien dat het goed gaat, staat ze klaar om ons te helpen. Vaak na 1x geholpen te hebben bij een wedstrijd of training vinden ze het ontzettend leuk en worden ze vast onderdeel van de groep trainers/begeleider. We zijn er enorm trots op al deze mensen en de bijdrage die ze leveren. Zonder deze groep hadden we dit nooit kunnen realiseren. 23 vrijwilligers alleen al bij wat de F-jes van vroeger waren. Bizar toch? We zijn echt enorm dankbaar voor deze groep mensen’, aldus Soekhoe.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten