Ronald Paats: Ik kijk terug op een fantastische periode bij GDA maar heb veel zin om bij Loosduinen aan de slag te gaan

Ronald, gefeliciteerd met deze stap naar Loosduinen. Deze overstap ligt mogelijk gevoelig binnen GDA. Zie je dit ook zo?
Hoi Arjan, allereerst bedankt voor je felicitatie. Ik ben erg blij met deze nieuwe uitdaging. Ik zie het zelf niet zo dat het gevoelig ligt binnen GDA. Alle spelers en begeleiding hebben positief gereageerd met vele gemeende felicitaties. Iedereen weet dat ik alles zal blijven geven voor GDA tot het eind van dit seizoen, en dan zal ik de club GDA door de voordeur verlaten.

Wat hoop je bij Loosduinen te vinden?
Uit de gesprekken die ik gehad hebt met de technische commissie en de spelersraad is gebleken dat er een gretige spelersgroep staat die hard wilt werken en team tactisch beter wilt worden. Dit is dan ook precies wat ik gewend ben en ook weer hoopte te vinden. Dit samen met de uitgebreide oefenstof die ik mijn eigen heb gemaakt, moet dit tot plezier en ontwikkeling leiden binnen de selectie.

3e klasse is natuurlijk het niveau waar je met GDA naar toe wilde. Was dat ook een afweging voor jou om de overstap te maken?
De 3e klasse is ook nog steeds het doel met GDA. We gaan er dan ook alles aan doen om dit te bewerkstelligen. Dat Loosduinen in de 3e klasse speelt is natuurlijk mooi meegenomen want ik ben ook een ambitieuze trainer die het hoogst haalbare wilt in zijn loopbaan als trainer. Het was overigens niet de afweging omdat ik al in een vroeg stadium had aangegeven GDA te verlaten aan het eind van dit seizoen.

Hoe kijk je terug op je periode GDA tot nu toe?
Ik kijk terug op een fantastische periode GDA. Ik ben de club dan ook zeer dankbaar dat de club mij de kans heeft geboden om mij te ontwikkelen als trainer. De eerste periode was van 2009 t/m 2016. Zeer succesvol bij de landelijke jeugd en mooie leerzame jaren als 2e trainer en als assistent trainer bij bekende trainers die GDA heeft gehad bij de zondag selectie. De fantastische trainingskampen naar Gran Canaria zullen mij altijd bij blijven. Ik heb er 6 mogen meemaken de 1e periode. Na 3 jaar RKDEO waar ik ook een succesvolle en fantastische tijd heb gehad belde GDA of ik interesse had om daar hoofdtrainer te worden. Na een goed gesprek met voormalig TC lid Ruud Jos kwamen we snel tot overeenstemming. Het 1e jaar stonden we er prima voor met alle kans op promotie maar toen werd de competitie stil gelegd i.v.m. corona. Het 2e jaar zijn er maar 3 wedstrijden gespeeld en dit jaar gaan we hopelijk weer mee doen om de prijzen. Het fantastische trainingskamp naar Gran Canaria die we verleden week hebben gehad moet daar aan bijdragen.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten