Ron de Jager winnaar Craeyen Schuttersbokaal

Ron de Jager is de winnaar geworden van de Craeyen Schuttersbokaal, de prijs die hoort bij de HBS’er die het afgelopen seizoen het meest scoorde. De spits van de Klassieke Veteranen maakte maar liefst 28 goals, waarmee hij een belangrijk aandeel had in het kampioenschap.

De redactie van Craeyen Magazine heeft de Schuttersbokaal nieuw leven geblazen. Aan de oproep aan de seniorenteams om mee te doen en hun goals door te geven, werd massaal gehoor gegeven. Koen de Boer, van HBS 11, was dé pechvogel van afgelopen jaargang. De voetballer maakte dertig goals -twee meer dan De Jager-, maar zag een aantal clubs uit de competitie worden genomen, waardoor elf doelpunten wegvielen en hij op negentien uitkwam. Voor de Craeyen Schuttersbokaal tellen alleen officiële doelpunten. 


Ook Tijn van de Hoeven (HBS 3) had gehoopt De Jager nog te passeren, maar de nacompetitie ging niet door, waardoor er één winnaar overblijft: Ron de Jager. De Scheveninger heeft de bokaal inmiddels mogen ontvangen uit handen van Ferry Post (zelf achtste met 18 goals) en Jan Hillenius van de redactie Craeyen. ,,De mooiste prijs die ik ooit heb gewonnen”, grijnsde De Jager, in de jaren negentig kampioen met Scheveningen (za). Voor zijn positieve bijdrage de afgelopen jaren, zowel binnen als buiten het veld, kreeg hij afgelopen zaterdag bij de afsluiting van het kampioensseizoen van de Klassieke Veteranen ook al de Prix d’escargot, de prijs die bij de Klassieke Veteranen wordt toegekend aan de meest waardevolle speler. 

Bron HBS – Craeyenhout

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten