RKAVV ziet sterke reeks eindigen tegen Alphense Boys

Alphense Boys heeft een einde gemaakt aan de ongeslagen reeks van RKAVV. De Leidschendamse formatie van trainer Maurizio Ceccucci verloor voor het eerst sinds 26 september weer een wedstrijd. Daarnaast incasseerde RKAVV na 450 minuten weer eens een tegentreffer. Door de nederlaag in Alphen Aan Den Rijn greep RKAVV naast de derde plaats op de ranglijst.

RKAVV kende een moeizame start. Alphense Boys, dat net als RKAVV vijftien punten had verzameld uit negen wedstrijden, zette direct goed druk en RKAVV kende daar in de openingsfase wat moeite mee. Toch kregen de gasten na zeven minuten de eerste kans van de wedstrijd. Zakaria Amrani zorgde met een fraaie actie dat de bal bij Remco Overdevest terecht kwam. Het schot van Overdevest verdween echter huizenhoog over. Nog geen minuut later kreeg ook Alphense Boys haar eerste kans. Na balverlies van Mike van Toor kon Raychelo Fecunda de mogelijkheid om door te lopen naar het vijandelijke doel. Daar aangekomen schoot hij de bal over en was het gevaar geweken.

Hoewel het frivole spel dat RKAVV in de voorgaande weken had laten zien er nauwelijks uit kwam, kregen de Leidschendammers wel de grootste kansen in de eerste helft. Een prachtige aanval, die met een mooie opening van Yani Bouras werd opgezet, strandde in schoonheid. Bouras kreeg de bal bij Zakaria Amrani, die op zijn beurt Remco Overdevest bediende met een fijne steekpass. Overdevest omspeelde vervolgens de doelman Furtak, maar inmiddels was de hoek te lastig geworden om de bal nog in het doel te krijgen. Na een half uur nam RKAVV alsnog de leiding. Opnieuw bediende Zakaria Amrani Remco Overdevest met een steekpass. Ditmaal koos Overdevest ervoor om de bal over goalie Furtak te wippen en met succes: 0-1. Het vertrouwen groeide bij de Leidschendamse brigade, want in de voorgaande vier wedstrijden incasseerde het geen tegentreffer.

Kansen op het verdubbelen van de marge kreeg RKAVV dan ook zeker. Zo schoot Robin Steffens van dichtbij een afgemeten voorzet van Asim Metin over en kreeg Edwin Agyare op slag van rust een enorme kans op een doelpunt. Na een subtiel balletje van Remco Overdevest kwam Agyare alleen voor de doelman, maar Agyare wachtte net te lang waardoor hij niet tot scoren kwam.

Direct na rust kwam RKAVV met de schrik vrij. In de eerste aanval na de theepauze belandde de bal voor de voeten van Ceyhun Sabaoglu die op drie meter van het doel mocht uithalen. RKAVV-doelman Mike Ten Kroode wist echter fantastisch redding te brengen en hield daarmee opnieuw zijn doel schoon. Toch kwam RKAVV na rust een stuk minder vaak tot kansen en werd het vooral gevaarlijk via schoten van afstand. Zo moest doelman Furtak stijlvol een schot van invaller Ayoub Boukhari uit de bovenhoek plukken.

Met nog twintig minuten op de klok kraakte Alphense Boys-aanvaller Ilias Latif na ruim 450 minuten de code van het RKAVV-doel. Hij schoot een vrije trap onhoudbaar in de kruising en verschalkte daarmee voor het eerst sinds 3 oktober doelman Ten Kroode: 1-1. Een teleurstelling voor RKAVV met als gevolg het op twee gedachten hangen van beide ploegen. Waar Zakaria Amrani met een hard schot dicht bij een nieuwe Leidschendamse voorsprong was, viel slechts enkele seconden later het doelpunt aan de andere kant. Zes minuten verwijderd van het eindsignaal was opnieuw Ilias Latif het eindstation van een succesvolle aanval voor de thuisploeg: 2-1.

Wat volgde was een alles of niet slotfase voor RKAVV, waarbij in eerste instantie Alphense Boys bijna gebruik kon maken van het Leidschendamse open huis in de slotminuten. Opnieuw bracht Mike Ten Kroode met een knappe reflex redding. In de blessuretijd was RKAVV toch nog tweemaal dicht bij een gelijkmaker. Zo stoomde Jeremy van Lochem richting het doel, maar werd hij vlak voordat hij kon schieten achterhaald door zijn tegenstander. Yani Bouras leek in de slotseconde alsnog een punt uit het vuur te slepen. Met een snoeiharde volley vuurde hij de bal op het doel af, maar zijn inzet schampte de lat en vloog over.