RKAVV vergooit titelkansen na remise in Rotterdam

RKAVV heeft nagelaten om volgende week tegen koploper Hoogeveen haar kampioenswedstrijd te spelen. Een gelijkspel tegen VOC maakte een einde aan de titeldroom van de Leidschendammers. Een uitslag waar weinig op af te dingen viel, de rood-witten haalden in Rotterdam bij lange na het gewenste niveau niet.

Lang leek de vierde divisie A af te stevenen op een directe confrontatie om het kampioenschap. In de laatste speelronde treft RKAVV koploper Hoogeveen, dat twee punten meer had dan RKAVV en Purmersteijn. Om het zover te laten komen moest RKAVV winnen van VOC. Al snel werd duidelijk dat die opdracht niet gemakkelijk zal gaan. VOC begon fel aan het duel en had in de openingsfase veel balbezit op de helft van RKAVV. Toch kwamen de Leidschendammers na ruim een kwartier op voorsprong. Khashayar Saeb schoot van dichtbij de 0-1 in het doel. Lang kon RKAVV echter niet genieten van die voorsprong want binnen twee minuten lag de bal aan de andere kant ook in het doel. Na een snelle uitbraak schoot Tim Zeller de 1-1 op het scorebord.

Hoewel RKAVV maar niet in het gewenste spel kwam, kreeg het halverwege de eerste helft wel een grote kans om weer op voorsprong te komen. Na een goede voorzet van Xavier Akinrinbola kopte Khashayar Saeb van dichtbij over. Ook nu liet VOC zich vrijwel direct weer gelden. Aan de andere kant kreeg Wessel Verhaar een grote kans om te scoren, maar doelman Mike Ten Kroode bracht knap redding.

RKAVV moest na rust uit een ander vaatje gaan tappen om in de titelrace te blijven. Dat deed de ploeg van Maurizio Ceccucci want na de pauze vloog het uit de startblokken. Via Xavier Akinrinbola waren de Leidschendammers meerdere keren heel dreigend, maar tot een doelpunt kwam het niet. De tijd tikte weg en RKAVV vocht niet alleen tegen VOC, maar ook steeds meer tegen zichzelf. Invaller Oussama Achahbar kwam dichtbij een doelpunt, maar zijn inzet vloog in het zijnet. RKAVV ging in de laatste twintig minuten alles of niets spelen, maar zelfs met een extra aanvaller bleven echt grote kansen uit.

Door het gelijkspel is RKAVV met nog één speelronde te gaan uitgeschakeld in de titelrace. Het zal zondag in de thuiswedstrijd tegen Hoogeveen, dat minimaal gelijk moet spelen voor het kampioenschap, aan de bak moet om zichzelf te kwalificeren voor de nacompetitie.