RKAVV te sterk voor Den Hoorn

RKAVV heeft in de eerste wedstrijd van 2022 afgerekend met eersteklasser Den Hoorn. In Den Hoorn kende RKAVV een eenvoudige middag, maar moet het zichzelf verwijten dat het niet meer doelpunten maakte. Uiteindelijk bleek een treffer van Jubilee Djan genoeg voor een Leidschendamse oefenzege.

RKAVV begon sterk aan haar eerste wedstrijd sinds 12 december 2021. Binnen twee minuten had Jeremy van Lochem de score kunnen openen. Hij kopte een voorzet van Zakaria Amrani naast. Niet veel later was het opnieuw Amrani die Van Lochem in scoringspositie bracht, maar de RKAVV-spits schoot de voortreffelijke steekpass naast het doel. De flitsende start van RKAVV was vervolgens nog niet voorbij. Terwijl minuut zes nog niet eens was aangebroken pegelde Zakaria Amrani van afstand op doel, maar zijn inzet spatte uiteen op de lat.

RKAVV dicteerde het spel, maar moest achterin scherp blijven. Na geklungel in de Leidschendamse defensie mocht Den Hoorn-aanvoerder Donny Slot plotseling alleen op doelman Petter van Pruijssen af. Slot probeerde de bal over Van Pruijssen heen te wippen, maar ook zijn inzet belandde op de lat. RKAVV herpakte zich snel en wederom vond Zakaria Amrani, na een goede actie op de achterlijn, Jeremy van Lochem. Van Lochem zette zijn voet tegen de strakke bal van Amrani, maar zag zijn schot op de doellijn worden gekeerd.

Een Leidschendams doelpunt kon niet uitblijven en na ruim een kwartier leek Ayoub Boukhari deze dan ook te maken. Zijn schot belandde in het doel, maar werd afgekeurd vanwege buitsenspel. RKAVV bleef aandringen met nog meer kansen als gevolg. Zo schoot Hayden Bergen in het zijnet en niet veel later stuitte hij twee keer op doelman Kuipers. Na ruim een half uur wist RKAVV het veldoverwicht dan alsnog uit te drukken in een doelpunt. Na een fraai opgezette aanval leverde Ayoub Boukhari een fijne steekpass af bij Jubilee Djan. De rechtsback rondde koelbloedig af: 0-1. Niet veel later kon Jeremy van Lochem de score verdubbelen, maar zijn inzet van dichtbij trof geen doel. Op slag van rust wist Den Hoorn bijna te profiteren van matig uitverdedigen bij RKAVV, maar het schot van Bas de Joode ging voorlangs.

RKAVV mocht meer dan tevreden zijn over de eerste helft. Het was beduidend beter dan Den Hoorn, liet een aantal heerlijke aanvallen zien en creëerde tal van kansen. In de tweede helft wisten bij beide ploegen echter geen potten meer te breken. RKAVV bleef de betere ploeg, maar zo makkelijk het in scoringspositie kwam tijdens de eerste helft, ging het in de tweede helft niet meer. Den Hoorn zette daar ook weinig meer tegenover en zo vielen er in de tweede helft geen doelpunten meer.